Majka trenuntno najeksponiranije trudnice na svijetu zove se Doria Ragland, ima 64 godina i rođena je Afroamerikanka, iako je na svijet došla u Clevelandu, američkoj saveznoj državi Ohio. Kći je medicinske sestre i trgovca antikvitetima na buvljacima s kojima se u djetinjstvu preselila u Los Angeles.

Po zanimanju je socijalna radnica, a godinama (točnije do vječanja Meghan i Harryja) radila je u centru za mentalno zdravlje Didi Hirsch smještenom u Culver Cityju u Kaliforniji. Poznato je i da je jedno vrijeme radila kao šminkerica na snimanju televizijske serije “Opća bolnica” gdje je radio i njezin budući suprug, Meghanin otac, i to kao direktor rasvjete.

U dobi od samo 23 godine, 23. prosinca 1979. udala se za Thomasa Marklea koji ima irske korijene i tada je već iza sebe imao jedan propali brak. Dvije godine nakon vjenčanja dobili su Meghan, no kad joj bilo samo šest godina razvode se, a ona ostaje živjeti s majkom koja se kasnije nije udavala niti imala drugu djecu, za razliku od Thomasa (ima još dvoje djece).

Meghan je ostala puno bliža s Doriom i često je spominje u intervjuima opisujući je kao ženu slobodnog duha, vedru i nasmijanu, uvijek spremnu pomoći. Jednom je prilikom izjavila kako je njezina mama kulerica koja sa 60 godina trči maraton te nosi piercing u nosu i dredlokse.

‘Dredloksi, naušnica u nosu, instruktorica joge, socijalni radnik, slobodnog duha, ljubitelj prženih krumpirića i kolača od limuna. Ako na zabavi čuje pjesmu Al Greena “Call me” vidjet ćete je u najslađem plesnom pokretu kako lagano ljulja bokovima, pucketa prstima te vrti glavom. Nećete si moći pomoći, prasnut ćete u smijeh. Govorim o svojoj majci, napisala je na blogu.

Doria je s kćeri jedinicom razvila prijateljski odnos, a nakon što se Meghan preselila u Kanadu radi snimanja serije “Suits”, priznala je da joj je najviše nedostajala upravo majka. Još tijekom ranog djetinjstva Doria ju je učila da pomaže potrebitima premda ni sami nisu u kući imali previše, no unatoč tome uvijek bi tijekom blagdana kupovali hranu i nosili je beskućnicima.

Baš kao i na britanskom Dvoru Meghan se odrastajući često susretala s velikim diskriminacijama zbog boje kože svoje majke. Njezini su vršnjaci čak mislili da joj nije prava majka nego dadilja.

U prvom intervjuu nakon kraljevskih zaruka Harry i Meghan progovorili su o Doriji koja je lijep odnos imala i s prvim suprugom svoje kćeri Trevorom Engelsonom.

– Uvjerena sam da su oba moja roditelja u početku kada je tek krenuo medijski pritisak na nas dvoje bili zabrinuti za mene. Sve se izdogađalo vrlo brzo i bili smo u centru pažnje. To je nešto na što nisu navikli, no onda su vidjeli koliko sam stvarno sretna, rekla je Meghan dok je Harry za buduću punicu imao samo riječi hvale, tada je rekao: “Njezina majka je izvrsna.”

Doria Raglan inače je jedina iz obitelji Meghan Markle koja je prisustvovala kraljevskom vjenčanju.

– Princ Harry i Doria, unatoč svim silnim šalama na račun loših odnosa punice i zetova, imaju prijateljski odnos i sjajno se slažu, svojedobno je rekao medijima izvor blizak obitelji dodavši da se Meghanina majka najviše veseli vremenu koje provodi s unučićem Archiejem. Samozatajna Doria nije promijenila puno svoj način života nakon što joj je kći postala članom kraljevske obitelji. Još uvijek živi jednostavnim životom, uživa u šetnjama svog kućnog ljubimca i odana je jogi.

– Ona je kao osoba iznimno snažna i ne brinem se oko njihove budućnosti, rekla je prošle godine o kćeri podržavajući njezinu i Harryjevu odluku o napuštanju Kraljevske obitelji.

PIŠE VINKO PAIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!