Večeras od 21 sat Tottenham i Dinamo u Londonu igraju prvi susret osmine finala Europske lige. 

TIJEK SUSRETA:

——————-

46′ – počelo je drugo poluvrijeme!

45+2 – gotovo je prvo poluvrijeme

44′ – dobra prilika domaćina, Son je lijepo ubacio u peterac, no zamalo kasni Kane 

43′ – Dinamo je na početku stajao jako dobro na terenu, no kako prvo poluvrijeme odmiče hrvatski prvak je sve bezopasniji prema naprijed

32′ – period nadmoći Tottenhama nakon zabijenog pogotka prekinuo je Bruno Petković solidnim udarcem s ruba šesnaesterca nakon što mu je dodao Ivanušec. Gađao je “Petko” suprotni kut, ali nije to bilo prezahtjevno za Llorisa.

25′ – Harry Kane dovodi Spurse u vodstvo 1:0! Lamelin udarac zaustavila je stativa, no lopta se odbila na drugu stranu, gdje ju je dočekao i lako u mrežu ugurao usamljeni Harry Kane!

21′ – Prijeti Dinamo! Oršić je ostavio loptu Ivanušecu, a on puca s ruba kaznenog prostora, mažalost preko gola

20′ – Modri su prepustili Spursima posjed lopte, ali nisu se preduboko povukli već presingom otežavaju razvoj igre Tottenhama

13′ – Lamela ubacuje za Kanea, no malo prejako. Pritisak domaćina je sve jači, no nema ni dalje preozbiljnih prijetnji, Dinamo izgleda samopouzdano i hrabro, nije se Mamićeva momčad povukla u “bunker”

12′ – Aurier se probio po desnoj strani i centirao, no Ristovski izbija loptu9′ – Kane je pucao, a lopta se odbila od Theophilea

5′ – Sonova lopta upućena s lijevog ruba šesnaesterca prema Kaneu na drugoj stativi je sve preletjela, iako je prošla opasno blizu stative Livakovićevg gola

4′ – hrabro je Dinamo krenuo u ovu utakmicu

2′ – pogreška igrača Spursa, Oršić se sjurio prema naprijed, no zasmetao mu je Sanchez, a ni on se nije najbolje snašao i u izglednoj poziciji pucao je ravno u Llorisa!

1′ – počela je Dinamova utakmica godine!

Sat vremena uoči utakmice objavljeni su početni sastavi – Zoran Mamić nije napravio značajnije promjene u prvih 11 u odnosu na susret s Krasnodarom, tu je Leovac umjesto Gvardiola, dok je Jose Mourinho odlučio ipak ne štedjeti glavne snage za vikend, pa su u prvih 11 od početka Harry Kane i Dele Alli!

Početni sastavi:

TOTTENHAM: Lloris – Davies, Dier, Sanchez, Aurier – Ndombele, Alli, Sissoko – Son, Kane, Lamela

DINAMO: Livaković – Leovac, Theophile_Catherine, Lauritsen, Ristovski – Ivanušec, Ademi, Jakić, Majer – Oršić, Petković

Hrvatski prvak došao je u goste kod Josea Mourinha i njegove momčadi u odličnom europskom nizu, no i Spursi dižu formu te su iza njih četiri ligaške pobjede u nizu.

 – Veselimo se i očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu. Igramo protiv velikog i kvalitetnog protivnika u fazi natjecanja u kojoj ne nastupamo često. Svojim igrama u grupnoj fazi i posljednjoj utakmici s Krasnodarom zaslužili smo biti tu. Vjerujemo u sebe i u momčad i sigurni smo da možemo pružiti dobru igru, rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Jose Mourinho respektira Dinamo:

– U ovoj fazi natjecanja nema laganih protivnika niti loših momčadi. Dinamo nije tu slučajno, dobra su momčad i s tehničke i fizičke strane. Dinamo je iskusna momčad, igra u Europi svake godine i u svojim redovima ima puno igrača koji su u reprezentaciji. Momčadi s kojima smo dosad igrali u Europskoj ligi na drugom su nivou, bit će to teška utakmica za nas, rekao je Portugalac.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!