Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat najavio je dan uoči početka olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru što očekuje u sljedeća četiri dana.

– Hrvatska je spremna, znamo da je Hrvatskoj u prošlosti zaštitni znak bila obrana, tako da će to biti i sada i ubuduće, tako smo se pripremali i tako ulazimo u ovaj turnir. Znamo da je defenzivni dio preduvjet za dobar rezultat. Znamo da u tom defenzivnom dijelu momčad pokazuje koliko je spremna za velike stvari, a ja vjerujem da smo spremni, rekao je Horvat, koji smatra da Hrvatska mora “dominirati pameću”:

– Prije svega, vjerujem da je rukomet misaona, pametna igra, tako da mi moramo u tom dijelu dominirati i tražiti svoje glavne adute, budući da su i Francuzi i Portugalci i Tunižani fizički jako moćne ekipe, s nečim se moramo suprotstaviti. Imamo igrače za to, imaju jako brze procesore, jako dobre kompjutere, vjerujem da na taj način možemo parirati, navući vodu na svoj mlin, ne ulaziti u neke otvorene trke. Nikako ne smijemo izgubiti disciplinu i trebamo kontrolirati utakmicu svih 60 minuta.

Jesu li Francuzi sutra favoriti?

– Apsolutno, domaći teren ima svoje prednosti i mane, određeni pritisak je na njima. Guramo im tu ulogu favorita budući da su na domaćem terenu. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, i Francuze, ne bojimo se nikoga i sigurno ćemo tražiti svoju šansu.

Što misli o ostala dva suparnika na turnir, Portugalu i Tunisu?

– Portugal je ekipa koja je najduže na okupu, imaju prednost što su dosta uigrani jer im gro reprezentacije dolazi iz istog kluba, iz Porta, tako da tu vidim njihovu prednost u odnosu na druge reprezentacije. Tunis je jedna od boljih ekipa koja ne dolazi s europskog kontinenta. Maksimalan respekt, dugo su u vrhu svjetskog rukometa, sigurno i oni imaju svoju računicu i gledaju prema Tokiju.

Zdravstveno stanje igrača?

– Zasad je zadovoljavajuće, da ne bi nešto urekli jer imamo još dva treninga. Uz Stepančića i Šipića, koji su ranije otpali, evo svi smo tu, na broju, svi su igrači spremni. Sitnih ozljedica je bilo, ali svi su gurnuli probleme i sitne ozljede pod tepih i stavili su se na raspolaganje.

– Jedna od prvih stvari koju smo rekli na sastancima je da moramo uživati u ovom svemu. Nema svatko priliku prezentirati svoju zemlju na ovaj način, boriti se za Olimpijske igre, biti odabran, to je jedna čast koju smo svi objeručke prihvatili. Svi zajedno pušemo u isto jedro i mislim da je to jedini pravi put, zaključio je Horvat.

Izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!