Olimpijske kvalifikacije u Montpellieru Hrvatska večeras otvara s najtežim mogućim suparnikom, domaćinom Francuskom.

Mnogi ih smatraju najboljom muškom rukometnom reprezentacijom svih vremena. Od 20 osvojenih medalja na velikim natjecanjima ima više od polovice  zlatnih (11), a usto je i domaćin kvalifikacijskog turnira.

Francuska je na Svjetskom prvenstvu u Egiptu ostala bez medalje, u borbi za broncu izgubila je od Španjolske, što se u posljednjih 20 godina dogodilo samo još jedanput.

U Egiptu nije bilo njihove najveće zvijezde i jednog od najboljih igrača svih vremena Nikole Karabatića, na samom startu ozlijedio se sjajni vratar Wesley Pardin, nešto poslije i Timothey N’Guessan, Elohim Prandi pa Luka Karabatić… Francuska je krenula u smjenu generacija s novim izbornikom Guillaumeom Gilleom.

Francuska i Hrvatska igrale su do sada međusobno čak 33 puta. Francuzi imaju 18, Hrvatska 14 pobjeda, a jedan susret završen je neodlučeno. Gledamo li samo velika natjecanja tu su u pitanju 23 susreta, s devet hrvatskih pobjeda, remijem i 13 poraza.

U posljednjih pet susreta Hrvatska je dvaput dobila Francusku: 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru s 29:28 te prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj s 23:20.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!