Netflix, sudeći prema izvješćima, uskoro planira promijeniti vrlo opušten stav oko dijeljenja lozinke među korisnicima. The Streamable je otkrio test u kojem kompanija šalje podsjetnik koji od korisnika traži da se prijave na uslugu – ako nisu u istom kućanstvu kao i vlasnik Netflix računa.

‘Ako ne živite u istoj kući kao vlasnik računa, morat ćete napraviti svoj račun ako želite nastaviti s gledanjem’ piše u poruci. Dijalog nakon toga od korisnika traži da potvrde svoj identitet upisom koda kojeg Netflix pošalje na email adresu ili telefonski broj vezan uz račun. Podsjetimo, Netflixov pravilnik zabranjuje dijeljenje pristupa platformi ako korisnik nije član prijavljenog kućanstva, objašnjava Engadget.

Također je potrebno naglasiti da test, ako pitate Netflix, ima više veze sa osiguravanjem računa nego sprečavanjem potencijalne uštede na mjesečnoj pretplati. ‘Ovaj test je dizajniran tako da osigura da ljudi koji koriste Netflix imaju autorizaciju za to’ komentirala je Netflixova govornica u razgovoru za CNBC.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!