Federalna uprava policije apelirala je na građane u Federaciji BiH da poštuju sve mjere i preporuke nadležnih kriznih stožera, s obzirom na to da je pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa korona virusom.

Obzirom na naglo pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, te nepovoljnu situaciju kada je u pitanju porast zaraženih, oboljelih i umrlih na području cijele Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije apelira na sve građane u Federaciji Bosne i Hercegovine, da ozbiljno shvate ovu situaciju i  poštuju sve mjere i preporuke nadležnih Kriznih stožera, jer samo na takav način možemo svi zajedno uticati da se ova situacija stabilizira.  

Posebno apeliramo na građane Sarajevske županije gdje je situacija možda i najteža, da poštuju odluku Vlade SŽ donesenu na osnovu preporuka Kriznog stožera Sarajevske županije, a koja se odnosi na mjeru o dvodnevnom lockdownu koja je započela 12.03.2021. godine u 20 sati, a završit će u ponedjeljak, 15.03.2021. godine u 07,00 sati.  
 
Naime, evidentno je da građani Sarajevske županije zbog ove odluke Vlade Sarajevske županije, borave i planiraju boravak van Županije, na obližnjim izletištima, planinama ili pak u drugim gradovima s obzirom da ova mjera nije na snazi u drugim županijama Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a što može znatno uticati na brže širenje zaraze i još nepovoljniju epidemiološku sliku.  
 
Ovim putem molimo sve građane da imaju strpljenja, te da poštuju mjere i preporuke u pogledu smanjenja socijalnih kontakta, ograničenog kretanja, okupljanja, držanja propisane distance, nošenja zaštitne maske i sl.  
 
Federalna uprava policije će u suradnji sa drugim nadležnim policijskim agencijama i nadležnim organima u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u slučaju potrebe poduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!