Nakon jučerašnjeg poraza od Francuske hrvatska rukometna reprezentacija danas je na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Montpellieru u dramatičnoj završnici došla do pobjede 25:24 (9:12) protiv Portugala, ostavši u igri za plasman na Olimpijske igre u Tokiju!

Portugal je u 35. minuti imao vodstvo 10:16,  ali tada se probudila Hrvatska i u sljedećih osam minuta došla je na gol zaostatka. Mučili smo se igrom gol za gol i “visili” na minimalnom zaostatku sve do 53. minute, kada jesjajni Ivan Čupić pogodio za prvo izjednačenje  (21:21), a u  58. minuti nam je Duvnjak osigurao prvo vodstvo nakon početka! Pobjedu je osigurao Luka Cindrić pogotkom 20 sekundi prije kraja!


Izabranici Hrvoja Horvata doslovno su se “vratili iz mrtvih” jer su veći dio utakmice odigrali jako loše. Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kojemu je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskom minusu, s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12:9, s koliko se otišlo na odmor.


U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10:16). U 41. minuti sa po dva gola Čupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14:16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike.


U 54. minuti naš najbolji igrač Čupić pogađa za izjednačenje (21:21), a dvije minute prije kraja Duvnjak iz protunapada pogađa prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24:23.


Branquinho je potom s krila zatresao mrežu za 24:24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić preuzima odgovornost i postiže pobjednički gol za 25:24 i produžetak nade za Tokio.


 “Kaubojima” preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju.


U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa devet golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.


U drugom susretu iz naše skupine igraju Francuska i Tunis.


Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.


HRVATSKA – PORTUGAL 25:24

TIJEK SUSRETA:
——————–

60′ – pobjeda!!!!

58′ – Duvnjak dovodi Hrvatsku u prvo vodstvo nakon početka pogodivši prazan gol!!!!

58′ – nakon minute odmora opet sjajni Čupić pogađa za izjednačenje!!!

55′ – Martins za vodstvo Portugala, Cindrić za 22:22!

53′ – Čupić s krila izjednačava!!! Njegov osmi pogodak večeras!

50′ – Cindrić pogađa za 19:20! Bit će drame u zadnjih 10 minuta!

43′ – probudila se Hrvatska, Čupić je dodao Musi,  a on zabija! Napravili smo seriju 6-1!

38′ – Ivan Čupić iz sedmerca smanjuje na 11:16, a Mandić malo kasnije pogađa za 12:16

35′ – Hrvatska je jako loše otvorila drugo poluvrijeme i nakon pet minuta Portugal vodi s 10:16. Olimpijske igre čine se sve dalje…

30′ – kraj prvog poluvremena

27′ – Horvatovi igrači sedam minuta nisu postigli gol, ne izgleda dobro…

24′ – još jedan promašeni zicer Hrvatske i sad Portugalci vode s 8:11

20′ – Čupić je precizan sa sedam metara, a nakon gola Portugala uzvraća odmah Mandić za “minus jedan”

11′- Frade s crte pogađa za vodstvo Portugala 3:5

1′ – počela je utakmica

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!