Sud BiH odbio je žalbe branitelja pritvorenih Zijada Mutapa i Hasana Dupovca na rješenje o produženju pritvora za još dva mjeseca.

Kako je ranije najavljeno istraga Tužiteljstva BiH o zataškavanju ubojstva Dženana Memića koje se dogodilo 8. veljače 2016. godine proširena je na još najmanje pet osumnjičenih, saznaje portal „Avaza“.

Također, u dosadašnjem istražnom postupku Tužiteljstvo BiH je odobrilo potpunu zaštitu za ukupno pet svjedoka u ovom predmetu, te je time otklonjen njihov osjećaj straha.

Sud BiH odbio je žalbe branitelja pritvorenih Zijada Mutapa i Hasana Dupovca na rješenje o produženju pritvora za još dva mjeseca.

Nove činjenice

U međuvremenu su se pojavili novi navodi teorije slučaja koje Tužiteljstvo BiH provjerava, a tiče se kretanja pojedinih sigurnosno interesantnih osoba i vozila kojima su upravljali kritične noći kada je Dženan zadobio povrede, koje će se kasnije ispostaviti kao smrtonosne.

Kako neslužbeno saznaje Avaz istražitelji iznova provjeravaju detalje snimka koji je skinut s videonadzora Kuvajtske rezidencije za 8. veljače 2016. godine. Tu se vidi Golf 4 sive boje koji točno u 22.17 sati ide iz pravca Vrela Bosne prema hotelu „Casa Grande“ i mjestu, gdje je povrijeđen Dženan.

Isto vozilo se u 22.37 ponovo vraća u pravcu Vrela Bosne, i na istom snimku se u 22.31 vidi kombi koji se kreće u pravcu Vrela Bosne i skreće u ulicu Jasike. Informacija koja je šokantna, a koju provjerava Tužiteljstvo BiH je da na ovoj kameri nije bilo podešeno zimsko vrijeme?

Odvjetnik Ifet Feraget, koji zastupa obitelj Memić kazao je da je fizički nemoguće da se jedna osoba u istom momentu nalazi u tri različita vozila.

Potpuni kuršlus

– To sam ja naveo u završnoj riječi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. Time je do apsurda dovedena navodna istraga sarajevskog tužiteljstva. Prema izjavi svjedoka Vehbije Seferovića zvanog Cakani i njegove supruge Emine Bošnjaković, kritične noći su se vozili u Golfu 4 sive boje. Slijedeću nelogičnost nalazimo u izjavi policijskog službenika PU Ilidža Velibora Ristivojevića, a on je kritične prilike neposredno prije mjesta ubojstva Dženana zaustavio, kontrolirao i vratio nazad Golf 2, u kojem su bila dva muškarca romske nacionalnosti, otac i sin, koji imaju isto ime i prezime, odnosno Vehbija Seferović, a nakon toga je saznao od kolege Elvedina Boje, također policajca PU Ilidža, koji je tada s njim bio na licu mjesta, da on osobno poznaje Vehbiju Seferovića zvanog Cakani – pojasnio je Feraget.

U prilog ovim tvrdnjama ide i izjava S.E., maloljetne kćerke Ljube Seferovića (dva puta oslobođen krivnje za izazivanje navodne prometne nesreće u kojoj je Dženan povrijeđen op.a.) kobne noći u kombiju su na prednjem sjedištu sjedili njen otac Ljubo, majka Vasvija i njihov rođak Vehbija Seferović zvani Cakani. Dakle, radi se o istom periodu, samo su vozila različita.

Novo svjetlo na istragu baca i pojava videosnimka u koji je novinar „Avaza“ imao uvid, a koji je skinut s video nadzora džamije u Lužanima, a na njemu se u 21.28 sati vidi BMW plave boje koji ide u pravcu Velike aleje, a kojim upravlja Dženan, a na mjestu suvozača sjedi Alisa. Ovaj snimak potvrđuje da su Dženan i Alisa već u 21.30 sati bili na mjestu gdje se napad dogodio, a ne sat kasnije.

Potvrda svjedoka

– Da su Alisa i Dženan u to vrijeme viđeni u vozilu mogu potvrditi svjedoci koji su poznati Tužiteljstvu BiH. Ovaj detalj će biti od ključne važnosti u nastavku istrage Tužiteljstva BiH. Potrebno je utvrditi što se događalo u tih sat – kaže Feraget.

Kako neslužbeno saznaje ovaj list tužitelj će navodno saslušati i još neke članove obitelji Alise Mutap o okolnostima i saznanjima o kritičnoj večeri kada je Dženan povrijeđen.

– Radi se na identifikaciji za sada nepoznate osobe koja je bila u društvu Zijada Mutapa ispred Klinike urgentne medicine KCUS-a, gdje su se liječnici borili za Dženanov život – kaže Feraget.

Dva izmišljena udesa ?

Također, radi se na provjeri gdje i kada je Vehbija Seferović navodno imao prometnu nesreću sa Golfom 4 sive boje, te izvršiti provjere u „Rent a Car“ agencije Zijada Mutapa o iznajmljivanju Renault Scenica (E47-A-410).

– Policajac Edin Grabovica je inače, izjavio da je provjerom utvrđeno da je sivog Golfa 4 Vehbija Seferović iznajmio u ”Rent a Car” agenciji koja je vlasništvo Alisinog oca Zijada. Nije jasno zašto nije provjereno u MUP-u KS gdje je i kada je Vehbija Seferović imao prometnu nesreću sa Golfom 4 sive boje, ako policajac Grabovica tvrdi da je provjerom utvrđeno da je taj Golf Vehbija Seferović zvani Cakani iznajmio od „Rent a Car“ agencije, vlasništvo Alisinog oca Zijada. Također, uopće nije utvrđeno da li je Vehbija Seferović zaista imao prometnu nesreću s Golfom i da li je iz određenih razloga i ova prometna nesreća izmišljena. Također, nikada nije utvrđeno gdje se to vozilo sada nalazi i tko ga koristi – zaključuje Feraget.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!