Neke namirnice možete zamrznuti, a kasnije ih iskoristiti za pripremu zdravog ručka. Neke smrznute namirnice neophodne su za pripremu određenih jela i pića poput smoothieja.

Evo koje namirnice možete spremiti u zamrzivač, a kasnije ih iskoristiti za spremanje zdravog i ukusnog obroka, prenosi N1.

Grašak


Dodavanje samo pola šalice graška, znatno ćete obogatiti svoj obrok vlaknima i proteinima. Grašak možete koristiti u gotovo svakom obroku koji se brzo priprema jer se brzo skuhaju i neće vam oduzeti puno vremena.

Špinat


Špinat je pun antioksidansa, dobar je za zdravlje očiju, a jedan je od glavnih izvora kalcija, magnezija i željeza. Osim toga, špinat potiče i razvoj dobrih crijevnih bakterija. Špinat možete ubaciti u vrećicu i smrznuti ga, a zatim ga možete dodati u smoothie, omlet ili umak za tjesteninu.

Bobičasto voće i banane


Voće možete držati u zamrzivaču kako bi duže trajalo, a možete ga dodati u smoothie, preljev za sladoled ili palačinke. Ako želite napraviti preljev, dovoljno je skuhati voće i dodati mu malo limunovog soka.

Orašasti plodovi


Orašasti plodovi bogati su zdravim mastima, vitaminima, mineralima, proteinima i vlaknima. Orašaste plodove možete držati u hladnjaku i do dvije godine, a i dalje će biti dobri. S druge strane, na sobnoj temperaturi mogu stajati samo nekoliko mjeseci, piše Eat this.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!