Tri zaposlenika i 42 korisnika Doma za stare i nemoćne osobe Ravno inficirano je koronavirusom, potvrđeno je za „Avaz“ iz Općine Ravno.

Na sreću, samo jedan korisnik Doma je, nakon liječničkog pregleda, hospitaliziran u bolnicu u Dubrovniku, dok ostali nemaju težu kliničku sliku. Infekcija koronavirusom u ovoj ustanovi je potvrđena jučer, nakon poziva osoblja zbog nekoliko febrilnih osoba u Domu zdravlja Ravno. Odmah je, rečeno nam je, obavljen  brzi antigenski test na COVID 19 i utvrđeno je da je pozitivno pet od šest testiranih osoba.

Zbog toga se odmah pristupilo PCR testiranju svih zaposlenih kao i korisnika Doma za stare i nemoćne osobe. S obzirom na činjenicu da je ova ustanova već godinu zatvorena za posjete te korisnici nemaju kontakta s mještanima Ravnog, za sada se pretpostavlja da je neko od zaposlenika, koji su, uglavnom, iz Stoca, bio inficiran virusom.

Također, iz Općine nam je rečeno da su odgovorni u Domu dobili sve neophodne smjernice za dalji rad, a svim oboljelim je  pružena adekvatna zdravstvena zaštita te će nadležne službe pratiti dalji razvoj situacije.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!