26-godišnja Virginia Adhiambo rodila je u 31. tjednu trudnoće u bolnici Nairobi South Hospital u Keniji. Rodila je četiri dječaka, Micaha, Jacka, Teddyja i Malika. Zbog komplikacija je premještena na Odjel intenzivne njege, a dječaci su smješteni u inkubatore.

“Imala sam najbolju moguću trudnoću. Bez ikakvih komplikacija. Činilo se da se sve odvija dobro, sve dok mi vodenjak nije pukao”, ispričala je.

Dan nakon porođaja sve se zakompliciralo.

“Otekle su mi noge i trbuh i dobila sam ozbiljnu infekciju na koju nisu djelovali lijekovi”, prisjetila se te dodala kako je primila transfuziju krvi, ali ni na to nije dobro reagirala.

Nažalost, njezin oporavak je trajao čak pet tjedana te su joj u bolnici uručili račun od gotovo 25.000 funti. Nakon razgovora s upravom bolnice, Virginiji i njezinom partneru Charlesu Kyalu Ndonyeu bilo je dozvoljeno da dvoje djece odvedu kući, a preostalo dvoje djece će moći odvesti tek kada uspiju prikupiti dovoljno novca da podmire dugove bolnici, prenosi Daily Star.

“Micah i Teddy su kod kuće, ali Jack i Malik su još uvijek u bolnici. Ako uspijemo prikupiti dovoljno novca, trebali bi ih otpustiti ovaj tjedan. Ali što duže ostanu tamo, račun će biti viši”, ispričala je.

Par je prethodnih godina pokušavao dobiti dijete, ali to je bilo iznimno stresno putovanje. Virginia je imala ciste na jajnicima te se njihova želja ostvarila tek prošle godine kada je saznala da očekuje četvorke, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!