U posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača u osobnom vozilu srpskih nacionalnih oznaka u petak poslijepodne na graničnom prijelazu Karasovići pronađeno je 36 kilograma i 350 grama marihuane pakiranih u 73 paketa, izvijestila je u subotu dubrovačka policija.

Vozilo, u kojem su bila dva 27-godišnja srbijanska državljana, pristupilo je ulazno graničnoj kontroli, a kada je na prisutnost droge u vozilu reagirao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily posumnjalo se na krijumčarenje opijata.

Nakon dobivenog naloga vozilo su pretražili policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u suradnji s djelatnicima carine te na koncu pronašli drogu, a utvrđeno je i da su na vozilo stavili nepripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i kazneno djelo krivotvorenja isprava, dvojica srpskih državljana će uz kaznene prijave, biti pritvoreni.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske podsjećaju kako su od početka ove godine, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče.

Uhićeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su kokain naručili s ciljem daljnje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja. U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kilograma kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kilograma kokaina, navode iz dubrovačke policije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!