Na magistralnom putnom pravcu koji povezuje Drvar i Bosanski Petrovac, u mjestu Guvno, pored Drvara u subotu oko 13,25 sati u sudaru dvaju vozila smrtno je stradao 48-godišnji Milan Babić iz Drvara, dok su dvije osobe zadobile teže tjelesne ozljede.

Radi se o poznatom humanitarcu i gospodarstveniku koji je zapošljavao više od 100 povratničkih obitelji. Načenica općine Drvar Dušica Runić rekla je za Srnu da je otišao čovjek velikog srca i veliki humanitarac.

– Njegov gubitak osjetit ćemo svi. Doprinos koji je dao razvoju naše lokalne zajednice i održivom povratku je nenadoknadiv – rekla je Runićeva koja je ponedjeljak, 15. ožujka proglasila Danom žalosti u općini Drvar. Ona podsjeća da je Babić zapošljavao i hranio više od 100 povratničkih obitelji, odazivao se na svaku humanitarnu akciju i znao je za svaki problem naći rješenje.

Drvarčani će ga uvijek pamtiti – navela je Runićeva. Navela je i da su tijekom Dana žalosti na javnim mjestima zabranjeni programi javnog, kulturnog ili zabavnog karaktera. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!