Beba koja je u petak ostavljena u Zagrebu još uvijek se nalazi u KBC-u Zagreb i zdrava je, doznajemo danas.

Prema pisanju medija, beba je ostavljena u kući u Zagrebu. Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam da se događaj zbio u petak na području Zagreba, ali zbog dobi djeteta nisu nam mogli dati više informacija o slučaju.

Beba je nakon pronalaska prevezena u KBC Zagreb, gdje se u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek nalazi, ali ne zbog zdravstvenog stanja jer je dijete zdravo. Naime, prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, rekao je za HRT-ov portal kako se radi o zdravom muškom novorođenčetu.

Naveo je da je dijete u bolnicu stiglo malo pothlađeno.

– Leži u bolnici jer ga je netko trebao preuzeti, nije bolesno, naglasio je Novak.

Dodao je kako bi beba trebala biti prebačena u Dom za djecu u Nazorovoj nakon rješavanja papirologije.

Međutim, ravnateljica doma dr. med. Jasna Ćurković Kelava rekla nam je kako još uvijek nisu dobili zahtjev za smještaj djeteta.

– Prvi korak je da nam se Centar za socijalnu skrb obrati zamolbom za smještaj, ali to još uvijek nismo dobili tijekom dana, rekla je.

Upit o slučaju uputili smo i Centru za socijalnu skrb Zagreb te ćemo ga objaviti kad ga dobijemo.

– O djetetu sam pročitala s portala, nemamo nikakve dodatne informacije. Nismo dobili nikakav zahtjev za smještaj djeteta i ne znam koji je centar u pitanju. Pretpostavljam da će ga sad negdje zbrinuti, ali gdje će to biti, hoće li to biti udomiteljska obitelj, hoće li to biti eventualno Dom ovdje ili Caritas, zaista ne znam, rekla je Kelava.

Dodala je kako vjeruje da će se potražiti roditelje te, ako ih se nađe, vidjeti koji su razlozi zašto su to napravili.

Na pitanje jesu li ovakvi slučajevi kod njih česti odgovara da nisu – naprotiv, radi se o vrlo rijetkoj pojavi.

– U zadnjih 20-ak godina u Nazorovoj smo primili maksimalno desetak nahočadi, to su djeca za koje se u prvom trenutku ne zna porijeklo, rekla je Kelava.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!