Francuski rukometaši plasirali su se na Olimpijske igre usprkos porazu od Portugala u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru.

Iako su vodili tijekom skoro cijelog susreta, u završnici su ostali bez pobjede te tako ostavili i Hrvatsku bez Olimpijskih igara.

– Frustrirani smo jer kvalifikacijski turnir nismo zaključili pobjedom u utakmici u kojoj smo dominirali. Zbog toga su nam osjećaji pomiješani, ali ostvarili smo ono što smo htjeli – kvalificirali smo se u Tokio. To je ono što nam pruža neizmjerno zadovoljstvo i nagrada je za igrače u ovom kompliciranom razdoblju. Otkad je ova skupina preuzela momčad prošlog siječnja, htjeli smo se plasirati na Igre. Ali tamo ne želimo biti samo sudionici već se i boriti za medalju, to nam je cilj. Proslavit ćemo malo u balonu, zbog uvjeta ne možemo više, ali imamo privilegiju da smo zajedno, rekao je francuski izbornik Guillame Gille.

Nedim Remili smatra da imaju još mnogo toga za poboljšati u igri.

– Nismo pobijedili Portugal, ali pokazali smo sjajne stvari na turniru, ali ima mjesta za napredak. Trebamo analizirati neke stvari, ali najvažnije da smo se plasirali na Olimpijske igre, zaključio je francuski rukometaš.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!