Hrvatski nogometni reprezentativac Marin Pongračić, našao se na udaru brojnih kritika njemačkih medija. Razlog je uvrštavanje u početni sastav protiv Schalkea, iako je početkom tjedna bio na zabavi.

Uz braniča Marina Pongračića na istoj zabavi bio je i suigrač John Anthony Brooks, koji je istrčao u udarnoj postavi u subotu.

Njemački mediji smatraju kako je dvojac Pongračić-Brooks trebao biti strogo sankcioniran, a ne nagrađen igranjem u udarnoj momčadi. Oglasio se i prozvani trener Wolfsburga Oliver Glasner, koji je našao opravdanje za druženja na zabavama u vrijeme koronavirusa.  

– Da, Brooks i Pongračić nisu se u tom trenutku ponijeli previše pametno, ali nitko im ne može ništa zamjeriti i to nije razlog da ih demoniziramo. Objasnili su nam da su bili na spomenutoj zabavi, nekoliko puta su nakon toga bili testirani i bili su negativni. Klub ih je kaznio i to je dovoljno, rekao je trener Oliver Glasner.

Wolfsburg je u tom susretu slavio 5:0, a hrvatski reprezentativac proveo je na travnjaku cijelu utakmicu.

23-godišnji Pongračić odigrao je ove sezone u dresu Wolfsburga 9 utakmica. Osam utakmica u prvenstvu i jednu u kupu. U Wolfsburg je stigao u siječnju 2020. iz Red Bull Salzburga, a za reprezentaciju Hrvatske je upisao dva nastupa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!