Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 38-godišnjaku koji je u subotu na pješačkom prijelazu u Šoljanovoj ulici u Španskom pijan naletio na 10-godišnje blizance koje je teško ozlijedio i pobjegao s mjesta nesreće.

Sudac istrage odredio je istražni zatvor 38-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na prijedlog tužiteljstva, priopćilo je Državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 38-godišnjak u subotu oko 18.30 vozio “svjestan da zbog alkoholiziranosti nije sposoban za sigurnu vožnju” čime je “pristao ugroziti druge sudionike u prometu”.

Kada se približavao pješačkom prijelazu na Ulici Antuna Šoljana nije se zaustavio i propustio pješake pa je naletio na dvoje djece koja su u pratnji majke prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

– Jedno dijete je u naletu vozila zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške tjelesne ozljede opasne za život, priopćilo je tužiteljstvo i dodalo da se vozač nakon naleta nije zaustavio kako bi pružio pomoć niti je o prometnoj nesreći obavijestio mjerodavne službe.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!