Četvero radnih kolega, prijatelja i ljubitelja jazza neformalno su se okupili i počeli svirati za vrijeme pandemije koronavirusa u ljeto 2020. u prostorijama Glazbene škole u Ljubuškom.

To ljeto nastupili su s jazz repertoarom na nekoliko lokalnih intimnijih događaja na području Ljubuškog, pod otvorenim nebom. 

Na tradicionalnom druženju za Badnji dan 2020. godine, kad je za građane priređen bakalar na gradskom Trgu, blagdanskom ozračju pridonijeli su izvodeći svjetski poznate božićne jazz standarde i obrade velikih božićnih hitova. 

Koncem siječnja 2021.god., ljubuški Napredak predlaže nastavak suradnje uz podizanje priče na višu razinu osnivanjem Napretkovog Jazz kvarteta.

Članovi prijedlog dočekuju i prihvaćaju s oduševljenjem te počinju s probama pod okriljem Napretka i pod imenom Jazz kvartet Birdland.

Već možemo najaviti njihov nastup u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru, 25. ožujka 2021. u sklopu Napretkovog tjedna kulture, gdje će Jazz kvartet Birdland izvesti neke od obrada poznatih jazz standarda.

Jazz kvartet Birdland su: 

Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta. Profesorica flaute i ravnateljica Glazbene škole u Ljubuškom. Živi u Ljubuškom.

Josip Bošnjak, klavir i klavijatura. Profesor klavira u glazbenim školama u Ljubuškom i Metkoviću (RH). Živi u Ljubuškom.

Marko Jakovljević, bass i kontrabass. Profesor teorije glazbe u Glazbenoj školi u Ljubuškom i asistent na Studiju glazbenih umjetnosti na FPMOZ u Mostaru. Živi u Mostaru.

Mario Brkić, bubanj. Diplomirani psiholog. Zaposlen u struci u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Živi u Ljubuškom. 

Kvartet Birdland doista je prava jazz poslastica za ljubitelje ovog oblika glazbenog izričaja.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!