Rukometaši Portugala plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku sa 29-28, a pobjednički pogodak postigao je Silva dvije sekunde prije isteka vremena.

Povijesni je to prvi nastup za Portugalce na Olimpijskim igrama, a ovaj su uspjeh posvetili tragično preminulom vrataru Alfredu Quintani.

– Nismo uspjeli ovo sami, želim zahvaliti i Alfredu, ovi igrači su ogromni ratnici, bez njih ne bi bilo moguće. Bilo je trenutaka kad je bilo teško biti u kontroli, ali nastavili smo tražiti pobjedu. Ne možete ni zamisliti radost koju sada osjećamo i koju osjećaju svi koji su vjerovali u nas od početka, rekao je izborik Paulo Pereira.

Fabio Magalhaes, jedan od najiskusnijih igrača, također je plasman na OI posvetio Quintani.

– Mi smo, iz očitih razloga ovo željeli, bili smo nevjerojatni. Svi smo bili u Ruijevoj ruci u zadnjem napadu, on nije mogao promašiti, teško je izraziti riječima što osjećamo, rekao je Magalhaes.

– Trčao si sa mnom, pucao, i postigao gol sa mnom. Sada idemo u Tokio i zajedno ćemo stvarati povijest. Danas i uvijek za tebe, napisao je strijelac pobjedničkog pogotka Rui Silva uz fotografiju tetovaže preminulog Quintane.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!