Nakon 126 dana pauze, NK Ljubuški je u nedjelju u sklopu 14. kola Druge Lige Jug gostovao u Grudama na stadionu Elić Luka, a utakmica je završila rezultatom 2-2.

Gubio je Ljubuški 2-0, no na kraju su s dva brza gola okrenuli rezultat i izjednačili.


Bio je to prvi službeni prvenstveni remi u povijesti za Ljubušake, no ostali su repovi nakon meča o čemu su se iz kluba požalili na Facebook stranici.

„Mislili smo biti pristojni, istrpiti i šutjeti, ali obično takva gospoda izvuče deblji kraj…pa samo par “sitnica” i osvrt na današnji dan… Repovi su vuku nakon naizgled miroljubivog remija danas na Meterizu između Neuma i Klisa, i priznat ćemo da je to bio okidač za našu reakciju… Na današnjoj utakmici između HNK Grude i našeg kluba vidjeli smo sve što jedna nogometna utakmica u razvojnoj ligi, a smatramo Drugu Ligu Jug razvojnom ligom, NE SMIJE sadržavati… Domaćinima čestitamo na osvojenom bodu, i nažalost to je sve na čemu im možemo čestitati… Kršenje COVID protokola, katastrofalan i neregularan teren, pogibeljna igra od strane domaćina, sudac koji je izgubio kompas te ulazak domaćeg “navijača” u teren koji nije ni evidentiran u službenom zapisniku samo su neke od stvari koje smo danas gledali na Elić Luci…“ poručili su iz NK Ljubuški.  

„Ne pišemo ovo kao alibi za rezultat, nismo bahati, ali imamo komotnu situaciju na vrhu, nego pišemo ovo kao upozorenje nadležnim osobama da se povede računa o Drugoj Ligi Jug kao ligi koja će razvijati mlade igrače, a nakon današnje “utakmice” ćemo dobro razmisliti hoćemo li dati priliku mladom sedamnaestogodišnjaku da igra nogomet ili ćemo tom istom mladom igraču dati jednosmjernu kartu na Mostarski CUM“ navode u klubu i dodaju:

„Također bi htjeli istaknuti tri sudačke odluke od mnogih na našu štetu, a imate cijelu utakmicu na našem youtube kanalu…

1. Luka Nižić dobiva žuti karton radi prigovora nakon brutalnog starta na njemu. (3. žuti karton u sezoni, ne igra iduću utakmicu).

2. Naš kapetan Vinko Lauc dobiva izravni crveni karton jer je dobacio loptu igraču HNK Grude koji je odugovlačio.

3. Ulazak neovlaštene osobe u teren koja neartikulirano viče i prijeti našim igračima.

„Opet ponavljamo, ne pišemo ovo kao alibi za rezultat, nego molimo odgovorne osobe da se natjecanje nastavi u regularnim uvjetima za sve sudionike, kao što je to bio slučaj u jesenskom dijelu sezone!„, zaključuje se u klupskom reagiranju na Facebooku.

Pogledajte utakmicu OVDJE

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!