U devet mjeseci otkako su je kupili i uselili se u nju, vrijednost kuće u kojoj u Kaliforniji žive princ Harry i Meghan Markle sa sinčićem Archiejem, se gotovo utrostručila.

Ali nije se to dogodilo zbog njihove slave, nego zbog činjenice da je tržište nekretnina u Montecitu “podivljalo” od prošlog ljeta, pa je značajno porasla vrijednost i drugim imanjima na tom području.

Harry i Meghan su kuću sa devet spavaonica i čak 16 kupaonica lani kupili za 14,6 milijuna dolara, od čega su pet milijuna “iskeširali”, a ostatak je pod hipotekom.

Sada se procjenjuje da njihov kalifornijski dom, čiji je prethodni vlasnik bio ruski poduzetnik Sergej Grišin, vrijedi oko 40 milijuna dolara.

ODVOJENA KUĆA ZA GOSTE

U kući se, uz sve uobičajene sadržaje, nalazi i teretana, kino dvorana, biblioteka, ured, soba za zabavu i igre, tu je i odvojena kuća za goste, garaža za pet automobila, teniski teren, bazen i dječje igralište na kojemu će Archie moći uživati zajedno sa sestrom koja će se roditi ovog ljeta.

Stručnjaci za nekretnine kažu kako “eksplozija” na tržištu nekretnina u Montecitu nema veze s Harryjevim i Meghaninim dolaskom, oni su očigledno povukli pametan potez kad su lani kupili kuću na tom području oko 150 kilometara sjeverno od Los Angelesa.

NE TREBAJU SE ŽALITI

Sada je bi je mogli prodati za najmanje dvostruki iznos od onog kojeg su platili, budući da se jedna kuća u njihovom susjedstvu prodaje za 21 milijun dolara, a nije ni približno lijepa kao njihova.

U bombastičnom intervjuu s Oprah Winfrey, Harry se požalio da ga je kraljevska obitelj “financijski odsjekla” nakon što su on i Meghan odlučili napustiti pozicije radno aktivnih članova obitelji i preseliti se u SAD.

No, kad se zna da je vrijednost nasljedstva što ga je dobio od pokojne majke, princeze Diane, i prabake, kraljice majke, negdje oko 30 milijuna dolara, Meghanino se procjenjuje na pet milijuna dolara, a potpisali su i dva izdašna ugovora s Netflixom i Spotifyjem čije se “težina” procjenjuje na oko 130 milijuna dolara, teško da se imaju pravo na bilo što žaliti.

PIŠE M. Č./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!