Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su postavljeni za druge nositelje na ATP turniru u Dubaiju, stigli su do četvrtfinala 7-6 (2), 6-2 pobjedom protiv Belgijanaca Davida Goffina i Jeroena Vliegena.

Među osam najboljih parova u Dubaiju plasirali su se i četvrti nositelji te pobjednici Australian Opena Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek dramatičnom 3-6, 7-5, 15-13 pobjedom protiv Salvadorca Marcela Arevala i Nizozemca Matwea Middelkoopa.

Mektić i Pavić su protiv Goffina i Vliegena odigrali ravnopravan prvi set sve do “tie-breaka” u kojem su dominirali, a tu dominaciju su prenijeli i na drugi set u kojem su dva puta oduzimali servis suparnicima.

Dodig i Polašek su bili na rubu poraza protiv sretnih gubitnika Arevala i Middelkoopa, nakon izgubljenog prvog seta s 3-6 u drugom su pali u zaostatak od 1-3. No, s četiri uzastopna osvojena gema preokrenuli su drugi set u svoje vodstvo od 5-3 samo da bi Polašek pokleknuo prilikom servisa za poravnanje. Ipak, “breakom” kod 6-5 hrvatsko-slovačka kombinacija izborila je odlučujući meč “tie-break”. Dodig i Polašek poveli su s 9-6 te imali dvije meč-lopte na servis Slovaka. No, Polašek je dva puta pogriješio, potom su Arevalo i Middelkoop servisom spasili i treću vezanu meč-loptu. Potom su Ekvadorac i Nizozemac propustili tri meč-lopte, od kojih jednu na svoj servis, da bi Dodig i Polašek realizirali svoju ukupno petu meč-loptu.

Mektić i Pavić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Francuza Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina te Novozelanđanina Marcusa Daniella i Austrijanca Philippa Oswalda, dok će Dodig i Polašek za suparnike imati bolje iz ogleda Kanađanina Vaseka Pospišila i Srbina Nenada Zimonjića te Poljaka Huberta Hurkacza i Talijana Jannika Sinnera.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!