Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, Zoran Mamić podnio je ostavku na dužnost trenera Dinama. Na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan je Damir Krznar.

Hrvatski prvak objavio je kako je njegov dosadašnji trener i sportski direktor Zoran Mamić podnio ostavku na svoje dužnosti nakon što je ranije u ponedjeljak Vrhovni sud donio presudu prema kojoj ga je osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama.

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, izjavio je Mamić.

Uprava Dinama prihvatila je Mamićevu ostavku te je na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora prve momčadi imenovan Damir Krznar.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenham Hotspura, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!