Otkazni su novi termini talk showa ‘The Talk’ nakon što su se u posljednjoj emisiji jedna od voditeljica, Sharone Osbourne, žustro posvađala sa Sheryl Underwood oko slučaja Pierse Morgan protiv Meghan Markle, prenosi Variety. 

Pierse Morgan je dobio otkaz u emisiji jer je komentirao da ne vjeruje ni riječi onoga što je Meghan Markle rekla u intervjuu Oprah Winfrey uključujući da se u trenucima dok je bila trudna prije odlaska iz Velike Britanije osjećala suicidalno.

Morgan je dobio brojne prijave organizacija koje se bave mentalnim problemima koje su njegove riječi ocijenile štetnima za sve osobe koje se suočavaju s istim problemima na koje se požalila Markle. Šira javnost također je osudila njegov grubi rječnik i sve je rezultiralo istragom britanskog povjerenstva za nadzor medija i njegovim otkazom.

Osbourne je tada tvitom stala uz svoga dugogodišnjeg prijatelja.

Njen tvit izazvao je burne reakcije pa je Underwood svoju kolegicu u showu upitala kako to komentira i započela burnu raspravu.

“Što bi poručila ljudima koji mogu osjećati da dok stojiš uz svog prijatelja, se čini kao da daješ potvrdu ili sigurno utočište nečemu što je on izgovorio, a što je rasističko, čak i ako se ne slažeš s njim? Govorim li to točno?”

Osbourne je tada inzistirala da joj kaže što je to on točno rekao da je rasistički, ali je emisija u tom trenutku uzela pauzu za set reklama.

https://www.youtube.com/watch?v=_xUviHcV8NA&t=286s

Povratkom u studiju Osbourne je pokušala objasniti što je mislila onime što je napisala.

“Slažem li se sa svim što je rekao? Ne. Sviđa li mi se sve što je rekao? Ne. Ni ne moram se slagati, to je njegovo mišljenje. Ono što branim je njegovo pravo na slobodu govora,” rekla je i dodala da ga podržava jer je njen prijatelj.

Rasprava se tada razbuktala, Osbourne je pokušala objasniti zašto misli da je Morgan rasist, na što je Osbourne izgubila mirnoću i bila na rubu da se rasplače.

“Osjećam se kao da će me staviti na električnu stolicu, jer imam prijatelja, za kojeg mnogi ljudi misle da je rasist, pa me to čini rasistom?” rekla je.

Nastavila je inzistirati da joj se pojasni zašto je njegovo neprijateljstvo prema Markle uzrokovano njegovim rasizmom i upitala je li moguće da mu se ona ne sviđa samo kao osoba i da to nije uzrokovano činjenicom da je crnkinja.

“Ako Pierse nekoga ne voli, a mislim da se ovo odnosi na sve bijelce, a ta osoba je igrom slučaja crne rase, čini li ga to rasistom? Zašto ne može biti da mu jednostavno nije draga ona, a ne da to ima veze s njenom rasom?” upitala je.

Nakon toga su njene kovoditeljice zaključile da sama činjenica da netko ne voli Meghan Markle zaista ne znači da je rasist i da je Morgan prvenstveno rojalist koji cijeni krunu iznad svega, ali i da to ne opravdava stvari koje je rekao.

Sharon Osbourne se naposljetku ispričala, opet na Twitteru, a CBS je rekao da će talk show uzeti pauzu od nekoliko dana dok se tenzije ne smire.

PIŠE M. M./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!