U Hercegovačko-neretvanskoj županiji traje višegodišnja trakavica u vezi s javnim oglasom za prijem 100 policijskih službenika u Županijski MUP.

Prema saznanjima Dnevnog Avaza, natječaj za prijem 100 policijskih službenika, i to 88 u činu policajca i 12 u činu mlađeg inspektora, koji je raspisan čak u kolovozu 2017. godine, bit će poništen.

Kak je potvrđeno, iz Ureda za zakonodavstvo HNŽ su u MUP dostavili mišljenje o tome kako je potpuno besmisleno, zbog ogromnog protoka vremena, nastavljati proceduru izbora kandidata te su sugerirali raspisivanje novog natječaja.

Upravo zbog činjenice da je natječaj raspisan prije više od tri godine, između ostalog, za daljnju proceduru je upitna starosna dob onih koji su u trenutku prijave imali 27 odnosno 35 godina. Jer, sukladno s važećim zakonom, na natječaj su se za čin policajca mogle prijaviti osobe životne dobi između 18 i 27, a za mlađeg inspektora do 35 godina.

Skandalozno je da se, zapravo, ovaj natječaj nije mogao realizirati zbog činjenice da HNŽ već godinama nema direktora uprave policije, ali ni policijski odbor niti ijedno ključno tijelo, kao što je to slučaj u svim drugim MUP-ovima. U ovom trenutku u MUP-u HNŽ nedostaje čak 228 policijskih službenika – piše Dnevni Avaz.

Izvor: Djaka city

error: Content is protected !!