Nakon pauze zbog reprezentativnih obveza danas se nastavlja natjecanje u rukometnoj premijer ligi BiH, na rasporedu je 19.kolo.

Pred rukometašima Izviđača je težak zadatak, gostuju u Vogošći, igraju protiv momčadi s kojom su zadnjih 5-6 godina vodili odlučujuće „bitke“ u pohodu na titulu prvaka.

Izgleda i ovaj put utakmica u Vogošći o puno toga odlučuje.

Uoči gostovanja u Vogošći porazgovarali smo s rukometašem Izviđača Amirom Muhovićem inače rođenim Sarajlijom.

Amire evo treću sezonu si član „Skauta“ s tim da si jednu sezonu bio na posudbi u Živinicama. Što je presudilo da svoju rukometnu budućnost gradiš u Izviđaču?

Rukometni klub Izviđač je poznat po vrhunskom radu sa mladim igračima, dao je veliki broj reprezentativaca kako Hrvatske tako i Bosne i Hercegovine, a i stalnoj borbi za trofeje u svim natjecanjima, tako da kada je 2018. stigao poziv da postanem “Skaut”, nije bilo potrebe za razmišljanjem.

Kako si se snašao u Ljubuškom? Jesi li zadovoljan napretkom koji si ostvario u ovom periodu te svojom igrom. Ima li još potencijala za napredak?

Snašao sam se sjajno. Ekipa je stvarno odlična, skup vrhunskih mladih igrača. Stručni stožer na čelu sa Tonijem Čolinom i Adisom Jakicćem trenerom za tjelesnu spremu daje svoj maksimum da u svaku utakmicu uđemo potpuno spremni i uvijek fokusirani samo na pobjedu. Prezadovoljan sam napretkom u ove tri sezone, kako igrački tako fizički. Potencijala za napredak naravno ima, ali ne sumnjam da ću ga uz treninge, te uz svoje suigrače i trenere i ostvariti.

Danas je jedno teško gostovanje. Igrate s Vogošćom u Vogošći, igraš u svom gradu. Može li Izviđač do bodova koji ga ostavljaju u utrci za prvaka?

Teško je gostovanje, ali mi u svakoj utakmici idemo s ciljem da pobijedimo pa tako će biti i u derbi utakmici 19. kola protiv Vogošće. Mislim da imamo svoje prednosti koje ćemo nadam se iskoristiti, ako u tome uspijemo možemo se nadati bodovima i nastavku utrke s Borcem za titulu prvaka BiH.

Prošle godine si igrao u Vogošći, Izviđač je u toj utakmici bez veći problema došao do pobjede. Kakav je motiv kad igraš u gradu u kome si rođen?

Prošle godine smo relativno lagano slavili u Vogosci. Međutim u odnosu na prošlu godinu Vogošća je doživjela promjene kako u igračkom tako i trenerskom smislu i svakako će učiniti sve da nam se revanšira za prošlogodišnji poraz na domaćem terenu.
Moj motiv u narednoj utakmici je naravno ogroman. Većinu tih momaka, koja će istrčati na teren u dresu Vogošće, poznajem od ranije i naravno da će mi to biti dodatni motiv, ali najveći motiv su bodovi, koji nas ostavljaju u utrci za prvaka.

Lani je korona prekinula natjecanje, prije toga Izviđač je osvojio titulu, ove godine „Skauti“ su u borbi za sam vrh? Tvoje viđenje, kako će se rasplesti ovogodišnje utrka u prvenstvu, a i KUP-u .

Korona je prošle sezone prekinula natjecanje, tako da mi je prva želja da se ova sezona odigra do kraja uz dobro zdravlje svih sudionika.
Mi i Borac smo se izdvojili na vrhu tablice i mislim da će to biti “bitka”, koja će se voditi do kraja sezone. Nadam se da ćemo mi biti spremniji, motiviraniji i kvalitetniji iz utakmice u utakmicu i na kraju podići pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine. Što se tiče kupa, prošle godine smo nespretno i nesretno poraženi u finalu, tako da ove sezone očekujem da osvojimo taj trofej koji već jako dugo nije stajao u našim vitrinama.

Hvala i sretno Amire!

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!