Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu u Münchenu svladali rimski Lazio s 2-1 (1-0) i s ukupnih 6-2 prošli dalje.

Pogotke su za Bavarce dali Robert Lewandowski (33-11m) i Eric Maxim Choupo-Moting (75), dok je strijelac za Lazio bio Marco Parolo (82).

Europski prvak je rutinirano obranio prednost od 4-1 iz prve utakmice u Rimu, te se posve zasluženo plasirao među osam najboljih klubova Staroga kontinenta.

Laziju na Allianz Areni ne bi bila dovoljna niti tri gola, tako da je u većini vremena utakmica bila odrađivanje posla, bez nade u neko čudo.

Bayern je poveo u 33. minuti kada je napadač Lazija Muriqi srušio Goretzku u kaznenom prostoru, a  sudac je pokazao na bijelu točku. Najbolji strijelac Europe Lewandowski je nepogrešiv iz kaznenog udarca i to je bio jedini gol u ne baš bogatom prvom dijelu. Bio je to 39. gol Poljaka u 35 utakmica ove sezone, a zanimljivo je da je Lazio primio gol u prvom poluvremenu u sedam zadnjih utakmica Lige prvaka.  

U 46. minuti vratar Rimljana Reina je nogama obranio šut Lewandowskog iz blizine, a Poljak je u 67. minuti zatresao i vratnicu. U 75. minuti Kamerunac Choupo-Moting je povećao na 2-0 na dodavanje Alabe. U 82. minuti Marco Parolo je postigao počasni gol za Lazio, kada je nakon ubačaja Perreire vrškom kopačke pogodio kroz noge vratara Nübela.

 Susret se igrao na stadionu Allianz Arena, a sudio je Rumunj Kovacs.
Strijelci: 1-0 Lewandowski (33-11m), 2-0 Choupo-Moting (75), 2-1 Parolo (82)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!