Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u utorak istražni zatvor 20-godišnjaku osumnjičenom da je 11. ožujka u Donjoj Bistri, zbog ranijih nesuglasica, napao 22-godišnjaka pri čemu je jedan od napadačevih nepoznatih pomagača i zapucao.

Istražni zatvor je određen 20-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, preciziralo je velikogoričko tužiteljstvo.

Pritvoreni 20-godišnjak se sumnjiči da je 11. ožujka, u pratnji trojice nepoznatih muškaraca naoružanih sjekirom, palicama i pištoljem, došao do 22-godišnjaka kojeg je dvaput udario šakom u vilicu i lijevu sljepoočnicu.

– Nepoznati muškarac iz osumnjičenikove pratnje je potom 22-godišnjaka pokušao udariti tupim dijelom sjekire, a kako u tome nije uspio drugi muškarac iz pratnje 20-godišnjaka je iz prtljažnika automobila izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u zrak prema oštećeniku, kažu u tužiteljstvu.

Ispaljeno zrno je pogodilo prozor obiteljske kuće te se zaustavilo u ormaru u sobi u vrijeme dok je u kući bila jedna odrasla osoba s troje djece, ali nitko od ukućana nije ozlijeđen.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!