Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave na jugoistoku SAD-a, a osumnjičeni za masakr dvadesetjednogodišnji Robert Aron Long je uhićen.

Do pucnjave je došlo u salonima za masažu u gradu Atlanti i okolini, javljaju američki mediji.

Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se jučer poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi georgiji, prenosi CNN.

Nedugo zatim u još dvije pucnjave u Atlanti također su ubijene četiri osobe u dva salona za masažu. Žrtve te dvije pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

Američki mediji su objavili fotografiju osumnjičenog Longa.

“Bio je štreber, lovac i vjernik”

Long je školu završio 2017. godine, a njegovi bivši školski kolege kažu da je bio duboko religiozna osoba te da se činio “nevinim djetetom” i štreberom.

“Djelovao je nevino i nije čak ni psovao”, rekao je njegov kolega iz škole. “Bio je pomalo štreber i nije se činio nasilnim, koliko se sjećam. Bio je lovac, a otac mu je bio svećenik koji je radio s mladima. Bio je jako posvećen religiji”, rekao je, piše Heavy.com.

Na društvenim mrežama je vidljivo da je Long, ali i cijela njegova obitelj, uključena u baptističku crkvu. Iz crkve su objavili da su “tužni” i “slomljenog srca” zbog događaja te navode da mole za žrtve, kao i obitelj ubojice.

Jedna od izbrisanih objava je sadržala i ispovijest nakon njegovog drugog krštenja iz 2018. godine.

“Kao što mnogi od vas znaju, s osam godina sam mislio da sam postao kršćanin. Tada sam se i krstio. Sjećam se da samo to napravio uglavnom zbog svojih prijatelja koji su to isto činili. Nakon toga nije bilo plodova iz korijena koje je naše spasenje”, rekao je, referirajući se na biblijski tekst.

Spomenuo je i da je u sedmom razredu čuo biblijsku priču o razmetnom sinu.

“Uz milost Božju sam uspio povezati stvari i shvatiti da ova priča govori o onom što se dogodilo između mene i Boga. Ja sam pobjegao, ali On me i dalje želi, i tada sam bio spašen”, rekao je.

Sudjelovao je i u radu studentske organizacije koja “postoji da pomogne studentima primiti Isusa Krista kao Gospodina, hodati s Njim, biti ukorijenjen u vjeri”.

The Daily Beast javlja da je na Instagramu svjedočio svoju ljubav prema bogu i oružju.

“Pizza, oružje, glazba, obitelj i Bog. Ovo je više-manje moj život. Prilično dobar život”, napisao je na Instagramu.

Policija okruga Cherokee je preko Facebooka objavila snimku osumnjičenog Longa u crnom automobilu. Uhićen je sinoć oko 240 kilometara južno od Atlante, doznao je lokalni dnevnik The Atlanta Journal-Constitution.

“Velika je vjerojatnost da je isti napadač sudjelovao u sva tri napada na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmero ljudi”, rekao je za AFP glasnogovornik policije iz Atlante.

“Nakon pregleda videosnimki istražitelji misle kako postoji velika vjerojatnost da je naš osumnjičenik napadač iz okruga Cherokee. On je u pritvoru”, dodao je policijski glasnogovornik, misleći pritom na uhićenog Longa.

/HMS/

error: Content is protected !!