Mještani sela Uzarići kod Širokoga Brijega očistili su obalu rijeke Lištice u subotu, 12. ožujka, čime je obilježen Međunarodni dan rijeka (13. ožujka), priopćeno je tek u utorak iz Udruge EKO ZH.

Rijeka Lištica, simbol grada Širokog Brijega, postala je onečišćena i zagađena zbog građana koji neodgovorno postupaju s otpadom. Ekološka neodgovornost te neprimjereno odlaganje otpada predstavlja veliki problem za sve nas. Otpad narušava kvalitetu naših voda, razgradnja otpada je dugotrajna i ostavlja dugoročne posljedice na kvalitetu vode koju i sami svakodnevno konzumiramo, navode iz Udruge EKO ZH.

Ovakvi pothvati su od izuzetne važnosti su za buđenje ekološke svijesti i odgovornosti kod građana. Ukoliko želimo očuvati naše ljepote, te našu pitku vodu nužno je postupati ispravno i odlagati otpadne predmete na prihvatljiva mjesta, dodaju iz spomenute udruge.

Članovi Udruge EKO ZH izjavili su da iskazuju veliku zahvalnost na snažnoj podršci mještana koji su na jedan nesebičan način učinili nešto lijepo za sve nas i naš grad.

/HMS/

error: Content is protected !!