U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.445 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.490. Među njima je 889 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Preminulo je 12 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 253.310 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5.709 preminulo, ukupno se oporavilo 242.111 osoba od toga 418 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 18.828 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.447,365 osoba, od toga 8.676 u posljednja 24 sata.

30 posto građana prošli tjedan otkazalo cijepljenje AstraZenecom

I dalje je glavna tema AstraZenecino cjepivo. Nataša Ban Toskić, iz Koordinacije obiteljske medicine (KOHOM) potvrdila je da je prošli tjedan oko 30 posto naručenih pacijenata otkazalo cijepljenje tim cjepivom.

Covid putovnica

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u emisiji “A sada Vlada” govorio je o takozvanoj Covid putovnici. Rekao je da se zalažu za modele koji će osigurati pravičnost i jednakost postupanja unutar zemalja članica Europske unije.

Koronavirus po županijama

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 86 oboljelih, dvije preminule 
● U Zadarskoj županiji 69 oboljelih, jedna preminula 
U Zagrebačkoj županiji 55 oboljelih
U Osječko-baranjskoj županiji 33 novooboljelih
● U Vukovarsko-srijemskoj županiji 21 novi slučaj
U Istarskoj županiji 20 novozaraženih 
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 18 novih slučajeva 
● U Sisačko-moslavačkoj županiji 10 novooboljelih 
● U Požeško-slavonskoj županiji devet novooboljelih
● U Koprivničko-križevačkoj županiji tri oboljela 
● U Virovitičko-podravskoj županije jedan novozaraženi

Koronavirus u svijetu

– Deset članica Europske unije obustavilo je uporabu cjepiva AstraZenece. Ipak, Austrija, koja se među prvima odlučila na takav korak, promijenila je stajalište i ponovno dopustila njegovu uporabu. Sve se češće čuju upozorenja da je odustajanje od cijepljenja izrazito rizično u trenutku kada se Europa suočava s novim valom epidemije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!