Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovat će u četvrtak, 18. ožujka na konferenciji “Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini” u Neumu.

Grlić Radman će sudjelovati na panelu pod nazivom “Kako prevladati postkonfliktni karakter BiH društva integracijom u EU i NATO?” u 16,30 sati. Poveznica video prijenosa konferencije bit će dostupna na internetskoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

U petak, 19. ožujka, ministar Grlić Radman sudjelovat će, kao izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, na 27. obljetnici razmjene bugojanskih logoraša u Bugojnu.

Na Spomen obilježju na gradskom katoličkom groblju položit će vijence i upaliti svijeće za sve poginule, zarobljene i nestale Hrvate Bugojna u 10 sati, nakon čega će nazočiti svetoj misi u crkvi sv. Ante Padovanskog u 11 sati.

Na gradskom katoličkom groblju u Bugojnu, ministar Grlić Radman prisustvovat će posljednjem ispraćaju i pokopu četvorice logoraša na Rostovu u 12, 30 sati, koji su bili pripadnici 104. brigade HVO Eugen Kvaternik – Bugojno, objavljeno je na stranici hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!