Povlačenje Münchena iz organizacije EURO-a nije na dnevnom redu, poručili su njemački organizatori europskog prvenstva oštro reagiravši na UEFA-ine komentare koja razmatra povlačenje organizacije utakmica iz gradova koji neće moći ugostiti publiku.

“Povlačenje Münchena nikada nije bilo i nije na dnevnom redu”, rekao je njemački Organizacijski odbor u izjavi.

“Njemačka federacija i grad München nastavljaju raditi na različitim scenarijima s obzirom na moguće gledatelje”, dodali su.

München bi trebao ugostiti tri utakmice Njemačke u skupini F protiv Francuske, Portugala i Mađarske, kao i jednu utakmicu četvrtfinala.

UEFA je objavila kako ne želi turnir bez publike pa postoji mogućnost da se neke utakmice presele u druge gradove zavisno od epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter također je kritizirao ovu jednostranu najavu UEFA-e.

“Želio bih da dužnosnici UEFA-e, posebno u ovom trenutku, traže izravan kontakt s gradovima domaćinima kako bi zajednički tražili rješenje”, rekao je.

“Trenutačno je nemoguće reći hoće li razina zaraze pandemijom Covid-19 omogućiti primanje gledatelja u lipnju ili ne. Ali, jasno je da s trenutno važećim propisima, demonstracije ove prirode s gledateljima nisu odobrene”.

Socijaldemokratska predsjednica (SPD) Sportskog odbora u Bundestagu Dagmar Freitag UEFA-in zahtjev je opisala kao neodgovoran.

“S obzirom na izazove povezane s pandemijom s kojom se dvanaest zemalja domaćina moraju nositi, UEFA-in zahtjev je neuk i neodgovoran, ali za mene je sve samo ne iznenađujući”, rekla je.

Izvor:direktno.hr

error: Content is protected !!