Nyon će danas u 13 sati biti domaćin ždrijeba četvrtfinala, ali i polufinala Europske lige. 

Među osam klubova koji će se naći u ‘bubnju’ bit će i hrvatski prvak Dinamo. Modri s nestrpljenjem i u slavlju od sinoćnje veličanstvene pobjede protiv kluba iz Premier lige čekaju sljedećeg protivnika na uspješnom ovosezonskom europskom putu. 

Plasman u četvrtfinale izborili su engleski klubovi Arsenal i Manchester United, Roma, Granada, Villarreal, Slavia Prag i Ajax. Slavija je iznenađujuće izbacila favorizirani Rangers, Arsenal je prošao Olympiacos uz opuštanje u uzvratnoj utakmici u kojoj su izgubili na Emiratesu. Granada je prošla u četvrtfinale preko norveškog Moldea, s ukupnih 3:2. Roma je bila uvjerljiva protiv Šahtara u obje utakmice. United je pomalo iznenađujuće slavio u Milanu s 1:0 i plasirao se u četvrtfinale nakon što je u prvoj utakmici bilo 1:1. S dvije pobjede u četvrtfinalu našla se i momčad Villarreala koja je u obje utakmice porazila kijevski Dynamo s 2-0. 

U četvrtfinalu nema nositelja pa svi klubovi mogu igrati međusobno. Nakon ždrijeba četvrtfinala bit će održan i ždrijeb polufinala.

Prve utakmice četvrtfinala su 8. travnja, a uzvrati 15. travnja, dok se polufinale igra 29. travnja i 6. svibnja.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!