Menadžer Tottenhama Jose Mourinho rekao je nakon ispadanja njegove momčadi od Dinama da je hrvatski prvak pobijedio “na želju i pristup”

– Dinamovi igrači pokazali su puno više želje u igri. Rekao sam igračima da ne razmišljaju da nas poraz 1:0 ili 2:1 vodi dalje, da igraju na pobjedu. Rekao sam im i kod 0:0 na poluvremenu da ne vjeruju u taj rezultat, da je jedan gol dovoljan da pokrene protivnika, rekao je i dodao:

– Jedna momčad igrala je 120 minuta, a druga je počela igrati tek kad je bilo 3:0. Dobili su nas na srce i još jednu stvar koju ne smijem spomenuti pred kamerama. Nisam samo tužan, sretan sam da sam čovjek s puno iskustva i emocionalne kontrole, jer se mogu kontrolirati, barem pred kamerama.

O igri Dinama kaže:

– Dinamo je pristupio ponizno, skromno, hrabro i ponosno, sa željom da pokažu svoj talent. Igrali su s mnogo želje, bolje rečeno profesionalno, za biti profesionalac morate pokazivati isto u svakoj minuti svake utakmice. Dobili su nas na pristup i želju, smatra Mourinho.

Brine li Mourinha što njegovi igrači nisu slušali upute?

– Naravno da me brine što me igrači ne slušaju. Puno radimo i trudimo se osigurati im najbolje uvjete, naravno da me to brine. Moja pozicija trenera mi brani da izađem pred kamere i ulazim u dublju analizu ovakvih stvari, nadam se da to razumijete, ali vjerujem da svi moramo prihvatiti svaku kritiku koju dobijemo nakon ovako nečeg. 

 O igri Mislava Oršića rekao je:

– Moji igrači su gledali i gledali i gledali Oršićeve akcije tijekom karijere, kao i nastupe drugih nogometaša Dinama. Gledao sam ih puno puta, kao i moji igrači. Ne znam što reći, već sam vidio i prvi gol, već sam vidio i drugi gol, već sam vidio i treći gol. Pripremio sam igrače kako da igraju protiv Oršića, dao sam im informacije o Oršiću. Čestitam mu na ovakvim golovima, ovo je bila velika večer za  njega. 

Je li ovo bila najteža večer karijere za velikog Portugalca?

– Ne znam je li najteža, ali iskreno ne vjerujem. Imao sam trenutke velike boli, gubio sam prvenstva i polufinala na penale. Večeras se osjećam loše, nekima je nogomet možda posao ili način zarađivanja, za mene je više od toga, zato nikad ne gubim strast, želju. Jedina pozitivna stvar koju nosim odavde je sreća ovih ljudi, a po njoj mogu naslutiti suprotnost, tišinu među navijačima Tottenhama, a to me boli.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!