Košarkaši SKK Student večeras su u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg u možda najboljoj ovosezonskoj partiji savladali čitlučko HKK Brotnjo s uvjerljivih 88:66. 

Bio je ovo susret zaostalog kola iz prvog dijela prvenstva, susret koji je odgođen zbog pandemije koronavirusa i utakmica u kojoj su ‘Studenti’ pokazali sve svoje mogućnosti. U uzbudljivom prvom poluvremenu viđena je dopadljiva košarka s obje strane, a oba tima imala su svoje momente dominacije, a na kraju su košarkaši igrača i trenera Ive Mikulića na veliki odmor otišli s dva poena prednosti.

Drugi dio donio je veliku dominaciju mostarskog tima koji je nakon dugo vremena odigrao utakmicu u skladu sa svojim mogućnostima. Sjajna obrana te još bolje naštimane nišanske sprave košarkaša domaćeg tima otpuhale su goste s terena a Student je drugo poluvrijeme dobio s velikih i uvjerljivih 47:27. Ova pobjeda bila je od dvostruke važnosti za Mostarce.

Pobjeda je ovo kojom je Student preskočio Čitlučane na ljestvici, te su sada na 3. poziciji a pobijede li Mostarci u idućem i ujedno posljednjem kolu regularnog dijela u natjecanju pod patronatom KS HB, SK Student ostat će na poziciji broj 3. koja će mostarskom timu za protivnika vrlo vjerojatno donijeti HKK Grude. 

Ujednačeni napad Studenta večeras je imao čak šestoricu košarkaša s dvoznamenkastim učincima a najviše je postigao Prskalo (16), dok ga je s 15 pratio Obradović. Mateo Barbarić je s 20 poena predvodio goste, dok je bivši košarkaš Studenta Dejan Marković dodao poen manje.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!