Angelina Jolie “spremna je podastrijeti dokaze o obiteljskom zlostavljanju” u svojoj brakorazvodnoj parnici protiv bivšeg supruga Brada Pitta, piše Daily Mail.

Dokumenti do kojih je došao portal The Blast navodno pokazuju da je glumica (45) izjavila kako je spremna dati “nove dokaze i ovlasti” u prilog navodnom obiteljskom nasilju, koje se dogodilo tijekom njezina dvogodišnjeg braka s Bradom Pittom (57).

Par ima zajedničku djecu Maddoxa (19), Zaharu (16), Paxa (17), Shiloh (14) i blizance Knoxa i Vivienne (12), a na suđenju će se dogovarati skrbništvo i financijski aranžmani, zbog čega bi njihova najmlađa djeca morala dati iskaz ako roditelji na to pristanu. 

Ubrzo nakon što je par podnio zahtjev za razvod 2016. godine, otkriveno je da su Brada istraživali FBI i socijalne službe u LA-u, nakon vijesti da je u privatnom zrakoplovu izvršio “verbalno i fizičko nasilje nad svojom djecom”. No, tih je optužbi oslobođen.

Izvor je rekao za MailOnline:

“Angelina je u prošlosti iznosila slične navode koje su vlasti istraživale, ali nisu potvrđene. Ovo je najnoviji tužni i očajnički pokušaj da se pod svaku cijenu iznesu laži.

To su isti napadi koji se ponavljaju posljednje četiri i pol godine i svatko tko tome želi stati na kraj, može očekivati ​​da će mu se pokušati osporiti vjerodostojnost.”

Nakon incidenta 2016., Brada je Ured za socijalnu skrb u LA Countyju oslobodio optužbi, jer je potvrđeno da nije zlostavljao djecu, kad se potukao s Maddoxom tijekom privatnog leta avionom.

DOPUŠTENJE DA SHILOH, KNOX I VIVIENNE SVJEDOČE

Osim što detaljno opisuju tvrdnje o obiteljskom zlostavljanju, dokumenti pokazuju da sud traži dopuštenje od para da Shiloh, Knox i Vivienne svjedoče.

U listopadu je brakorazvodna bitka naišla na još jednu prepreku nakon što je glumica prekinula suradnju s jednim od svojih skupih odvjetnica.

Priya Sopori, bivša federalna tužiteljica sa sjedištem u LA-u, koja je radila s Jolieinom glavnom odvjetnicom Samanthom DeJean, napustila je slučaj nakon što je podnijela obavijest o povlačenju zapisnika Vrhovnom sudu LA-a.

SKUPA ODVJETNICA OTIŠLA

Sopori je partnerica u kalifornijskoj odvjetničkoj tvrtci Greenberg Glusker LLP. Nije poznato je li Jolie – koja se bori protiv Pittovih nastojanja da dobije zajedničko skrbništva nad njihovom djecom – otpustila Sopori ili je sama odvjetnica donijela odluku da odustane od zastupanja.

Ali promjena u njezinom odvjetničkom timu u ovoj kasnoj fazi procesa, signalizira Jolieinu odlučnost da doista dobije ono što želi.

Izvor blizak Jolie kaže: “Angelina se borila zubima i noktima kako bi dobila ono što želi u ovom razvodu. Kada je riječ o njezinoj djeci, ona se neće povući. Svom pravnom timu plaća pravo bogatstvo, pa ako vjeruje da jedan od njezinih odvjetnika treba otići, neće oklijevati da ga otpusti”, prenosi Jutarnji.

PREVIŠE OTROVNA I GADNA

Ovo nije prvi put da zvijezda otpušta pravnike koje je angažirala tijekom petogodišnje sage s razvodom.

Još 2018. odvjetnica specijalizirana za razvode zvijezda, Laura Wasser – prestala je raditi za Jolie kad je glumica u pravnoj borbi s Pittom (56) postala previše “otrovna i gadna”.

Wasser – koja je zastupala Johnnyja Deppa, Kim Kardashian, Ryana Reynoldsa, Stevieja Wondera, Christinu Aguileru, Ashtona Kutchera i mnoge druge zvijezde – stekla je reputaciju odvjetnice koja pokušava dogovoriti kompromise i zajedničko skrbništvo nad djecom.

Stoga se tada mislilo da nježniji, pomirljivi pristup odvjetnice Wasser, nije odgovarao Angelininom tvrdokornom stavu prema Pittu.

PITT ZOVE JOLIENU PRIJATELJICU ZA SVJEDOKINJU

Nakon Wasser, Jolie je angažirala DeJean koja ima sjedište u San Franciscu i koja je sada jedina odvjetnica koja je zastupa u dugotrajnom sporu s Pittom oko skrbništva.

Bivši par sa sobom povlači razne sigurnosne stručnjake s dva kontinenta, brojne osobne asistente i tjelohranitelje te vojsku dječjih psihologa i liječnika kako bi svjedočili na predstojećem suđenju za skrbništvo koje bi se trebalo održati u četiri oka.

Popisi svjedoka podneseni sudu u Los Angelesu, a DailyMail, koji ga je vidio, piše kako otkrivaju 21 osobu koja će svjedočiti u pravnoj borbi filmskih zvijezda za svoju djecu, prenosi Jutarnji.

Jedna od svjedokinja bit će i stručnjakinja za obiteljsko nasilje Alyce LaViolette, poznata po tome što se sukobila s tužiteljem na kontroverznom suđenju za ubojstvo 2013. godine opisujući ubojicu Jodi Arias kao žrtvu zlostavljanja.

Brad je također kao svjedoke naveo osobnog asistenta svoje bivše supruge, Michaela Ofstedahla i Jolieinu prijateljicu i kolegicu Jillian Armenante, što je znak da je i Pitt spreman na sve kako bi dobio zajedničko skrbništvo.

PIŠE M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!