Iako po struci inženjer građevine, Grgur Gabrek svo svoje radno vrijeme – a i ono slobodno, posvećuje drvu.

– Volim nešto izrađivati s rukama, kad radim da vidim da se stvorilo nešto materijalno, nešto što će ostati, kaže Grgur i dodaje kako je oduvijek nešto gradio.

– Sjećam se da sam nasred dvorišta sazidao nekakvu kućicu, gdje smo se igrali mi klinci iz susjedstva, prisjeća se.

Grgur danas od drva izrađuje sve i svašta; stolove, stolce, ležaljke, “čudnovate” bicikle – sve to nastaje bez nacrta i direktno iz Grgine glave.

– Volim uvijek nešto izrađivati, teško mi je kad ništa ne radim. Čak i kad odem na godišnji na more, uvijek nešto rezbarim, kaže Grgur.

U zadnje vrijeme počeo je izrađivati bas gitare, a “krivac” za tu ideju je Grgin brat Gustav.

– Dok sam bio na faksu, kolega je za diplomski napravio bas gitaru. Rekao sam – zašto ne bismo i mi probali? Predložio sam bratu da napravimo prvu gitaru i ispala je relativno ok, objašnjava Gustav.

Na svakoj sljedećoj izrađenoj gitari, naučili su nešto novo, a sada ih je već 8.

 -Zadnju gitaru smo napravili za kupca iz Amerike – to je je zapravo prva koja je prodana. Prije toga smo napravili gitaru za Dečaka iz ‘Vatre’“, priča Grgur.

Gustav kaže kako mu je brat Grgur uzor u ovom poslu.

– Bez njega ne bih mogao raditi doma i ono što volim. Super je moj brat, sa smiješkom dodaje.

Sve ono što napravi, Grgur i snimi za svoj YouTube kanal.

– Krenuo sam u to da nam stvorim reklamu za biznis, a onda mi se to svidjelo i tako je zapravo krenulo, objašnjava. Prvi video snimao je mjesec i pol, zatim ga uređivao mjesec dana, a na kraju mu je cura rekla da “ništa ne valja”. Zato je objavu doživjela, kaže, tek treća verzija videa. Danas njegov kanal prati 254 000 pretplatnika, a pregledi videa broje se u milijunima.

– Kućica za pse je bilo prvo što su ljudi gledali – bez veze sam išao provjeriti kako idu pregledi videa i vidio ga je preko noći pogledalo 200-300 ljudi, što mi je tada bilo nezamislivo. Ostalo je povijest, smije se Grgur.

YouTube posao Grguru donosi još jedan posao, ali i dodatnu plaću, koja će mu sigurno dobro doći za novi projekt.

– Krećem u izgradnju kuće – snimat ću svaki dio, od početka do kraja. Mislim da idućih godinu dana ne moram razmišljati što ću raditi s videima, kaže Grgur, koji će cijelu kuću, čak 280 kvadrata, napraviti sam – uključujući namještaj.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!