Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Teška krađa, koje je noću s 14./15.03.2021. godine izvršeno na štetu benzinske crpke TIOIL, koja se nalazi u Ulici Antuna Gustava Matoša u Ljubuškom.

Navedeno kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznata osoba provalila u objekt benzinske crpke, te iz blagajne otuđila neutvrđenu svotu novca kao i određenu količinu cigareta raznih marki.

Operativnim radom istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanog kaznenog djela Z. N. (33) iz Ljubuškog, nakon čega je isti pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je Z. N. (33) počinio opisano kazneno djelo zajedno s E. S. (37) iz Ljubuškog.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga kuće u Ljubuškom i motornog vozila koje koristi E. S. (37). Tom prilikom pronađeni su i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta privremeno oduzeti predmeti koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela teška krađa; također, pronađeni su i privremeno oduzeti digitalna vaga za precizno vaganje i PVC vrećica u kojoj se nalazi manja količina bijele praškaste tvari.

E. S. (37) je lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenoga zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BIH i kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće protiv Z. N. (33) i E. S. (37), priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!