Korizmenu procesiju od zagrebačke Prvostolnice do Rokova perivoja, sjećajući se potresa u Zagrebu i okolici te pošasti pandemije, predvodio je u subotu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Hod je završio svetom misom u kapeli sv. Roka, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

– Najveći izazov našega života jest u tome da upoznamo Boga i životnu Božju ljubav te duboko shvatimo, razumijemo i prihvatimo kako nas Bog, koji je neizmjerna dobrota, neizmjerno ljubi, rekao je Bozanić. Poručio je kako je to najveća ljudska sigurnost i snaga.

– Kad su stranci nakon potresa u Zagrebu dolazili vidjeti posljedice potresa, čudili su se kako usred toliko ruševina nije bilo puno ljudskih žrtava. Mi se danas sjećamo Anemarije Carević, učenice Nadbiskupske klasične gimnazije koja je žrtva potresa”, podsjetio je. Pozvao je na molitvu za sve koji trpe posljedice potresa i pandemije.

U procesiji od Prvostolnice do Kamenitih vrata, crkve sv. Marka pa Ilicom i Britanskim trgom do kapelice sv. Roka na Rokovu perivoju nošene su relikvije, među kojima i zemni ostatci sv. Roka, sv. Sebastijana i sv. Karla Boromejskog, koje katolički vjernici posebno zazivlju u zaraznim bolestima, kao i relikvije zaštitnika od potresa – sv. Emigdija. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!