Dinamo je u četvrtak ostvario povijesnu pobjedu. Jedno od pitanja koje se uvijek otvara pred lokalne izbore je i pitanje stadiona na Maksimiru.

– Mislim da smo proteklih 20 godina slušali različita rješenja, ali da je konačno došao trenutak da donesemo ispravnu odluku. Ja sam, isto tako osluškujući bilo građana, dala nalog za rušenje istočne tribine, tribine koja je zapravo nakon potresa neupotrebljiva. Njezina sanacija koštala bi previše. Mislim da je u ovom trenutku bolje tu tribinu srušiti. Mi ćemo kroz 10 dana također ići s arhitektonskim natječajem, koji će dati cjelovito rješenje za obnovu, mogu slobodno reći, za novi stadion, najavila je u sinoćnjem Dnevniku HTV-a Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba (BM 365 – Stranka rada i solidarnosti).

Na pitanje koliko će novca biti uloženo i odakle, odgovorila je:

– 15 milijuna kuna bi koštala sanacija te tribine, da može primiti gledatelje. Najvjerojatnije. Tako su nam rekle prve procjene. Mislim da taj novac pametnije možemo uložiti u rušenje same tribine, ali jednako tako i u pripremu dokumentacije. Mislim da novca ima, ali on je i u razvojnim bankama, i u fondovima europske unije, mislim da ćemo itekako naći partnera za taj veliki projekt.

Nalog je potpisan, čeka li njenog nasljednika ako ona ne bude izabrana za gradonačelnicu?

– Ja mislim da ćemo mi tu tribinu srušiti jer je to uistinu u ime pameti i unutar ova dva mjeseca, kazala je. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!