Provjeren recept za već nebrojeno puta isprobanu kombinaciju prhkog tijesta s jabukama i pudingom od vanilije sada dolazi u malo novijem ruhu s dodatkom borovnica. Jako je ukusan i jednostavan za pripremu, piše Slatki svijet.

Sastojci

Prhko tijesto
125 g maslaca sobne temperature
140 g šećera
1 paketić RUF vanilin šećera
250 g glatkog brašna
2 jaja
½ paketića RUF praška za pecivo

Voćni nadjev
400 g očišćenih jabuka
1 paketić RUF vanilin šećera
2 žlice maslaca
200 g borovnica (svježih ili zamrznutih)

Krema od pudinga
500 ml mlijeka
1 paket RUF puding od vanilije
4 žlice šećera

Mrvičasti posip
100 g glatkog brašna
100 g hadnog maslaca
100 g šećera

Priprema
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa sve još jednom dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Kalup za pečenje (cca 25×25 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljeno tijesto stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte.

Za pripremu nadjeva jabuke očistite i narežite na manje kocke. Izrezane jabuke stavite u lonac, dodajte vanilin šećer i maslac, a zatim ih pirjajte na laganoj vatri da omekšaju odnosno dok tekućina ne ispari.

Tako pripremljene jabuke rasporedite preko tijesta, a preko jabuka rasporedite borovnice. Ako koristite zaleđene pomiješajte ih s jednom žličicom gustina. Voće prelijte kuhanim pudingom od vanilije. RUF puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko jabuka i borovnica.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga, a po želji po vrhu možete staviti još malo borovnica. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Pečeni kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!