Prethodnog dana u Covid odjele Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na bolničko liječenje je primljeno 15 pacijenata, a 3 su otpuštena kući. Covid odjeli su prepuni i jutrošnje stanje iznosi 188 pacijenata na hospitalizaciji, priopćeno je ovog jutra iz ove bolnice.

Na intenzivnoj njezi je 14 teških pacijenata, 11 je na postintenzivnoj, 2 pacijenta su na respiratoru, a 8 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U prijemnoj Covid trijažnoj ambulanti je trenutno opservirano 11 pacijenata i čeka se slobodan krevet za njihov premještaj na odjel. U posljednja 24 sata jedan pacijent je preminuo..

U sobama Covid odjela je krevet do kreveta i ponovo se ubacuju novi. Jučer je Civilna zaštita SŽ ovoj ustanovi posudila 100 kreveta za smještaj oboljelih od Covid-19, a sinoć su Amina i Tarik Karić, direktori firme Authority Partners donirali 50 puls oksimetara, aparata za jednostavno mjerenje zasićenosti krvi kisikom (SpO2) te zaštitne rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Prim. dr. Marina Juroš Zovko, pomoćnica direktora za medicinske poslove i Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar Covid odjela , zahvalili su sugrađanima na iskazanoj pažnji. Naglasili su da iako su puni odjeli i stanje teško, da će svaki pacijent dobiti šansu da se liječi u ovoj ustanovi.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!