Sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom odigrana jedna odlična rukometna predstava u kojoj su rukometaši Izviđača prikazali sav svoj rukometni raskoš. „Skauti“ su dominirali tijekom cijele utakmice i rezultatski je držali pod kontrolom te usput prikazali pregršt odličnih akcija, atraktivnih poteza, ali nažalost i ovaj put pred praznom dvoranom odnosno bez prisustva ljubitelja rukometa.

Izviđač je od samog početka krenuo silovito, obrana je bila kompaktna i neprobojna, a napad ubojit.
U 9. minuti bilo je 5:2, a u 18. 10:4. Domagoj Alilović je kapetanski vukao i kao šilo „bušio“ obranu gostiju, a raspoložen je bio i Stjepan Jozinović. Od prvih jedanaest pogodaka Izviđača, šest je postigao Alilović, a tri Jozinović. Prva četiri pogotka za goste postigao je Omer Mehmedović.

Zadnjih desetak minuta prvog poluvremena Gračanica je odigrala nešto bolje tako da se je na odmor otišlo pri rezultatu 16:12.

U drugom poluvremenu Gračanica je na početku, pogotkom Mehmedovića, stigla na tri gola zaostatka, ali dalje nisu mogli jer u 40. minuti Izviđač je stigao do „plus sedma“ (22:15). Razbrani se i Matej Mandić tako da je u 49. bilo i plus osam (25:17). Trener Čolina miksao je postavu, davao je priliku svima, te dozirao minutažu svojih rukometaša koliko je bilo potrebno. Na kraju je bilo samo plus pet, tako da su gosti po prikazanom i dobro i prošli.

U redovima „Skauta“ odličnu predstavu prikazali su Domagoj Alilović i Stjepan Jozinović sa po šest pogodaka, četiri je postigao Amir Muhović, a po tri Ivan Miličević i Nikola Primorac. U drugom poluvremenu razbranio se Matej Mandić i skupio deset obrana te „skinuo“ i jedan sedmerac.

Omer Mehmedović za goste je postigao sedam pogodaka, Damir Kadrić četiri, a po tri Dušan Živanov i Adi Džinović.

U sljedećem 21. kolu koje je na rasporedu sljedećeg vikenda pred „Skautima“ je susret protiv RK Derventa u Derventi.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 20. kolo.
Ljubuški, 20.03.2021. u 18:00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Gračanica 28:23 (16:12)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, bez gledatelja.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Alija Hasić (Lipnica).

RK Izviđač CO: Grbavac (2 obrane), Mandić (10 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 2/1, Alilović 6, Kos 1, Odak 1, Jozinović 6, Primorac 3, Bošković, Mišetić, Bubalo 1, Miličević 3, I. Pavlović, Šoljić 1,Bebek, Muhović 4.
Trener: Toni Čolina.

RK Gračanica: Bosić (9 obrana 1 sedmerac), Šahdanović 2, Bosić, Kadrić 4/1, Ćuzović 2, O. Mehmedović 7. Džinović 3, Mehmedčehajić, Živanov 3, D. Mehmedović, Hadžihasanović, Dželilović, Radičević 2.
Trener: Damir Doborac.

Isključenja: RK Izviđač CO 8 minuta, RK Gračanica 6 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 2/1, RK Gračanica 2/1.

Crveni karton (treće isključenje): Aleksa Radičević

error: Content is protected !!