Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je javno nekoliko pitanja premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.

Mijatović tvrdi kako je još u četvrtak izašao sa informacijom oko spornih stvari u vezi sa nabavom cjepiva od strane Vlade FBiH te da se našao na meti režimskih medija kako je kontraobavještajac i kako radi protiv nabave cjepiva za građane FBiH. 

Napomenuo je kako su pojedini mediji dobili potvrdu da je dobavljač cjepiva za FBiH čovjek sa debelim policijskim dosijeom u Srbiji. Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović traži od premijera FBiH da odgovori na pitanja: -Je li moguće da jedino čovjek sa debelim policijskim dosijeom iz Srbije može biti dobavljač pored svih bh. tvrtki koje su dostavile ponude? -Istina je da je FBiH potpisala ugovor sa dotičnim, ali pitanje je ima li dotični potpisan ugovor sa Ruskom stranom?

-Zašto se isti ugovor nije potpisao regularnim diplomatskim putem, iako je veleposlanik BiH u Ruskoj Federaciji uredno informirao MVP BiH da je otvorena mogućnost za to? – Neka premijer odgovori tko je još od savjetnika i visokih dužnosnika BiH uključen u ovu nabavu i zašto su isti zvali i obilazili bh. tvrtke koje su također dale ponude? – Na kraju, rekli ste da cjepiva stižu za tri dana, samo odgovorite stiže li onih 100.000 koje su već u Srbiji, a kad stiže ostatak i stiže li ostatak? Napomenuo je da je ključno nabaviti cjepiva za građane BiH.

– I to nikad neću osporiti, ali to ne znači da će kriminal proći ukoliko ga ima bez obavještavanja građana BiH. Na kraju ove priče ćemo vidjeti tko radi protiv BiH, vi ili ja – poručio je Mijatović.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!