Društvenim medijima u subotu se proširila vijest o državljanki Bosne i Hercegovine koja je zaustavljena na njemačkoj granici jer je bila pozitivna na koronavirus.

Naime, ona je krenula iz BiH za Njemačku autobusom sa 60-tak putnika. Problem je nastao jer je rezultat testa koji je putnica dala na uvid bio napisan na latinskom jeziku te vozači nisu uvidjeli da je ona pozitivna na virus.

Putnica je bez bez problema uspjela prijeći granicu Hrvatske i Slovenije, ali ne i Njemačke gdje ju je zadržala njemačka policija, javlja Super radio Munchen, prenosi Avaz.

Osobe koje su imale pravo boravka u Njemačkoj su mogle nastaviti put do svoga odredišta, dok su ostali putnici, njih 21, vraćeni natrag u Bosnu i Hercegovinu.

Iz kompanije koja je bila zadužena za prijevoz putnika priopćili su kako planiraju pokrenuti tužbu protiv nesavjesne putnice radi ugrožavanja života putnika i vozača te nastalih troškova organizacije povratka putnika kojima je bio odbijen ulazak u Njemačku. ”Test je bio preveden na njemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus”, naveli su iz ove kompanije.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!