Među pitanjima za gradonačelnika Vedrana Markotića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški bilo je i ono vijećnika Anđelka Čolaka koji je od gradonačelnika zatražio da se očituje o medijskim natpisima oko gradnje novoizgrađenog kružnog toka na zapadnom ulazu u Ljubuški.

Mediji su navodili da će se kružni tok morati rušiti jer je izgrađen bez dozvola, a Markotić je odgovorio kako je riječ o projektu koji vode Magistralne ceste FBiH, te da on vjeruje da se kružni tok neće rušiti.

“Mislim da je velika većina vas upoznata s tim da grad Ljubuški nije investitor predmetnog kružnog toka. Taj projekt rade “Magistralne ceste Federacije BiH”. Ja im se i ovim putem još jednom zahvaljujem na svemu onome što ulažu u Ljubuški, što su nam pomogli da napravimo taj kružni tok i što će nam financirati našu zapadnu obilaznicu koja nam je prijeko potrebna”, rekao je Markotić i dodao:

“Grad Ljubuški je završio ono što je trebao završiti, što se tiče rješavanja imovinsko pravnih odnosa za izgradnju prve faze zapadne obilaznice i kružnog toka. Mi smo uredno svu dokumentaciju dostavili Magistralnim cestama, koje rješavaju lokacijsku i građevinsku dozvolu, i za obilaznicu jer je to magistralna cesta i za kružni tok. Ja ću uputiti jedan službeni dopis prema Magistralnim cestama da se oni očituju… Mene su isto ljudi zvali i pitali hoće li se to rušiti. Ja mislim da se neće rušiti, ali ja nisam mjerodavan da kažem hoće li se rušiti ili neće. Ja mislim da je ono jedan lijep projekt, da je ulaz u grad sa zapadne strane reprezentativan i da je to urađeno po pravilima struke, ali opet kažem nisam ja taj koji će reći je li tu nešto pogrešno ili nije. Mene iz Magistralnih cesta uvjeravaju da je to u redu i da će to na kraju biti u redu”, odgovorio je gradonačelnik.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!