Njemačka kancelarka Angela Merkel pridružit će se u ponedjeljak čelnicima saveznih država kako bi raspravili je li potreban povratak strožem zatvaranju nakon što je zemlja prešla ključni prag u broju zaraženih koronavirusom. 

Unatoč nadama da će za vrijeme uskrsnog vikenda, koji ove godine pada početkom travnja, doći do popuštanja mjera, Njemačka će vjerojatno zaustaviti svoje planove za ponovno otvaranje nakon što je sedmodnevna incidencija novih slučajeva zaraze prešla kritičnu točku u nedjelju.

Dužnosnici su se prethodno dogovorili da će obnoviti restrikcije ako broj novih slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika tijekom jednog tjedna pređe prag od 100 tri dana zaredom.

U nedjelju se sedmodnevna incidencija popela na 103,9.

Vladini dužnosnici i državni čelnici, koji ćese virtualno sastati, također bi trebali razgovarati o mogućnosti da barem dopuste građanima da otputuju na odmor u svojim državama za vrijeme uskrsnih blagdana.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj porastao je u ponedjeljak za 7709 na ukupno 2.667.225, prema podacima Instituta Robert Koch za zarazne bolesti. Zabilježeno je još 50 umrlih od posljedica koronavirusa tako da ih je sada ukupno 74.714, pokazali su podaci.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!