Obitelj Mutap poslala je priopćenje u kojem navodi kako su se obratili Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine sa zahtjevima za saslušanje svih članova obitelji, dostavljajući i brojeve telefona ako  smatraju da imaju relevantna saznanja u slučaju ubojstva Dženana Memića.

Kako su naveli u svom pismu, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako će članovi obitelji biti ponovno saslušani, službeno su se i u potpunosti stavili na raspolaganje Tužiteljstvu BiH i uputili spomenuti zahtjev.

– Također, obratili smo se i međunarodnim institucijama, s detaljnim obrazloženjima slučaja koji su poznati svima koji su na bilo koji način uključeni u predmet koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović na Vrhovnom sudu FBIH. U obraćanju međunarodnim institucijama poseban naglasak smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočenu činjeničnu i pravnu osnovu radi koje se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka pri čemu su im nanesene dvije vrste ozljeda. Nitko do sada uključen u predmet nije javnosti iznio ovu činjenicu, što je i razumljivo. Javnost je bila uvijek i samo jednostrano informirana, istakli su.

Njima kao obitelji, dodaju, nije jasno zašto se ovaj “činjenični i pravni opis nije našao u optužnici”, ali ističu kako nismo ni mogli saznati jer se, prema njihovim riječima, nisu ni sastajali na bilo koji osim službeni način sa sudionicima u postupku.

– Nismo davali izjave i intervjue, nismo neovlašteno posjedovali niti pribavljali predmete i dokumente koji imaju potencijal biti dokaz u kaznenom postupku. Nemamo 10.000 strana predmeta. Mi ne vršimo pritisak na pravosudne organe, posebno putem medija. Mi nemamo izjave svjedoka. Nemamo, jer to mi kao oštećena strana ne smijemo imati. Također obavještavamo javnost da su Tužiteljstvu BIH dostavljeni i drugi dokazi i pozivi na prikupljanje dokaza. Pravosuđe BIH je, nažalost, radi predstavljanja u medijima nekolicine predmeta kao problematičnih, označeno kao loše i ljudi gube povjerenje u isto. Mi vjerujemo i u Sud BiH koji je našeg oca i muža i tasta smjestio u pritvor i u Tužiteljstvo BiH koji radi istragu tih navoda. Mi želimo da se konačno utvrdi istina, koliko god će ona bolna i neprihvatljiva nekima na kraju biti, njihov je zaključak.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!