Za protekli vikend (od 19.03-22.03.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 18 prijava i to na području Mostara 14, na području Čapljine 2 i na području Jablanice 2.

U danima vikenda je zabilježena nova serija pljački, a MUP HNŽ-a donosi izvještaj o tri takva događaja. 

9.03.2021.godine oko 12,00 sati u PU Mostar obratila se djelatnica u Optika Šimić-Prskalo u Ul.K.Višeslava i prijavila da su dvije NN muške osobe iskoristile njenu nepažnju i otuđili dvoje sunčane naočale , novčane vrijednosti 830 KM. Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu koje su vrlo brzo pronašle osobe koje su odgovarala opisu a radi se o M.V. i D.K.(1979) oba iz Mostara. Otuđene naočale su pronađene, a osobe su lišene slobode i predane Odjelu krim. policije na daljnju obradu.

19.03.2021.godine oko 20,00 sati u PU Mostar obratio se zaštitar tvrtke „Securitas“ d.o.o. Sarajevo i prijavio da je nad istim izvršeno razbojstvo od strane dvije NN maskirane osobe u Ul.K.Tomislava. Istog su počinitelji uz prijetnju vatrenim oružjem istjerali iz vozila i otuđili torbu u kojoj se nalazio novac. O svemu je upoznat tužitelj , Odjel krim. policije kao i sve policijske patrole na terenu.

20.03.2021.godine oko 18,45 sati PU Mostar je obaviještena da je u Lutriji BiH u Ul.Ose Grebe izvršeno razbojstvo. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da je u poslovnicu Lutrije BiH ušla NN maskirana osoba i uz prijetnju pištoljem od djelatnice otuđio novac. Upoznate sve policijske patrole na terenu kao i Odjel krim. policije i tužitelj – navodi se u jutrošnjoj informaciji MUP-a HNŽ.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!